lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-21-2019, 04:54 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 10
Default wild goose chase

Hey guys,

So I've hit a brick wall. I have a 2014 RXV with a 235 amp Curtis controller with the freedom upgrade. I recently installed 20.5" tires and played a round of golf with them on. Absolutely no problems. I was enjoying the extra 2-3 mph and it didn't seem to put any stress on the components. After the round, the cables didn't seem extraordinarily hot, the cart wasn't sluggish going up hills, etc... The next day I went into the garage to fire her up...nothing. Solenoid didn't click, reverse buzzer was silent, couldn't release the motor brake unless I followed the emergency release procedure.

So far I've replaced the solenoid, key switch, and even borrowed a friend's operational controller and installed it....still nothing; absolutely dead in the water. I lifted up the floor mats and checked all the connections of the brake and accelerator (all seemed fine). Is there a fuse somewhere I might have blown? (The only fuses I could find were under the tow/run cover and they were both okay)

My next thought is maybe it's the motor brake? Or maybe I fried the motor??

It's just so weird because I didn't notice anything unusual from operation to shutdown.

Would anyone be willing to walk me through a diagnosis with a multimeter, now that I have most components exposed? I'm pretty handy, but hardly a mechanic so I might need it dumbed down.

Thanks so much!
garrifij is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-21-2019, 05:30 PM   #2
Gone Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2014
Location: NE Indiana & SW Florida
Posts: 1,494
Default Re: wild goose chase

Make sure that you have 48V present on the harness blue wire connected to the charge port when the charger is unplugged.
usgicollector is online now   Reply With Quote
Unread 08-21-2019, 05:40 PM   #3
Gone Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2014
Location: NE Indiana & SW Florida
Posts: 1,494
Default Re: wild goose chase

Chris sent you a email...
usgicollector is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Bending PVC for wire chase Gas Yamaha
Goose Egg Gas Yamaha
high speed chase Videos


All times are GMT -5. The time now is 12:14 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.