lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-12-2010, 03:38 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2010
Location: Palm Beach , FL
Posts: 27
Default Pedal clicks but no movement

I just recently bought a 2001 EZGO series model TXT. Changed all wires to 4g ran great. Batteries all show a great charge no issues there. I went to back up out of garage and then when I went to place it in Forward it will not go. Now it wont move in either direction. I can hear the Pedal click and feel it. Could this be the FNR or Controller? I also have 38 v batteries all test great power throughout. ANy ideas as to what this could be? Need help Please!!
Tracireal8or is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 06-12-2010, 03:42 PM   #2
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 68,554
Default Re: Pedal clicks but no movement

Recheck all of your cable connections.
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 06-12-2010, 03:50 PM   #3
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2010
Location: Palm Beach , FL
Posts: 27
Default Re: Pedal clicks but no movement

All cable connections check out. I just was checking solenoid and noticed it looks like it was running hot the protective case the controler wires sit in look to be a little metal all wires are good though. Could this be from the solenoid ? Maybe it got too hot and not working? Could the solenoid be bad if I still hear a clicking sound when the petal is pushed?
Tracireal8or is offline   Reply With Quote
Unread 06-12-2010, 04:10 PM   #4
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2010
Location: Palm Beach , FL
Posts: 27
Default Re: Pedal clicks but no movement

Did Diagnostic testing on Solenoid and reading comes out to be: battery side is 39.8 and the controller side is 39.1. Does the solenoid need to be replaced? Or maybe the resistor?
Tracireal8or is offline   Reply With Quote
Unread 06-12-2010, 06:32 PM   #5
Gone Wild
 
rabbitreborn's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2010
Location: Central Florida
Posts: 2,704
Default Re: Pedal clicks but no movement

you said there appeared to be melting on the loom? get a flashlight and check behind the resistor under the solenoid. E-Z-Go had an issue for a short period of time with Resistors that would get extremely hot and literally melt a hole in the front of the controller. If this is the case with yours, you are going to have to replace the controller and the resistor.
rabbitreborn is offline   Reply With Quote
Unread 06-12-2010, 07:41 PM   #6
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: Pedal clicks but no movement

does cart have a run/tow switch??............................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 06-13-2010, 08:39 AM   #7
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2010
Location: Palm Beach , FL
Posts: 27
Default Re: Pedal clicks but no movement

No It does not have a Run/Tow Switch. I was told it was a series model. Does it sound like it could be the solenoid, even if I can hear it click? What would be a starting point to buy items to start narrowing this out of all checks out with rssistor and controller not being effected? a new FNR switch?
Tracireal8or is offline   Reply With Quote
Unread 06-13-2010, 09:01 AM   #8
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 68,554
Default Re: Pedal clicks but no movement

It is possible that the solenoid can click and still be bad. Did you check for burnt wires under the controller cover?
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 06-13-2010, 09:23 AM   #9
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2010
Location: Palm Beach , FL
Posts: 27
Default Re: Pedal clicks but no movement

Yes we checked that no burnt wires . But on the side of the solenoid near bateries it looks as though there is some black around the solenoid? Not sure if it was there before but I will attach an image of it? Could this be bad and still?
Attached Images
File Type: jpg CIMG9992.JPG (104.3 KB, 22 views)
File Type: jpg CIMG9991.jpg (33.4 KB, 22 views)
Tracireal8or is offline   Reply With Quote
Unread 06-13-2010, 10:00 AM   #10
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 68,554
Default Re: Pedal clicks but no movement

Is that something that has oozed out of the solenoid!? If so, the solenoid is suspect ~ for sure
scottyb is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Taylor Dunn B2-48 Shakes Violently after solenoid clicks and pedal pushed Electric golf carts
No click or movement Electric EZGO
86 marathon/no movement Gas EZGO
Cart Clicks Rapidly When Pedal Pressed Columbia ParCar
96 CC 48V Solenoid clicks no movement - Newbie Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 04:37 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.