lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-10-2008, 07:49 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Question 2002 EZGO PDS speed problem

I have a 2002 PDS with great batteries. Start out fine, then goes about 200 feet then slows to a crawl. Please help. Thanks I have checked batteries.
Bearclaw is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 03-10-2008, 07:58 PM   #2
Stay thirsty my friends!
 
gornoman's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Jan 2007
Location: Suburban Chicago
Posts: 25,033
Default Re: 2002 EZGO PDS speed problem

Is the cart lifted with large tires?
Do you know which performance "chip" is installed in your controller?
Great batteries? How did you check them? How old are they? Are all the plates covered with water/acid?
Is this a new problem? What has been done to the cart recently?
gornoman is offline   Reply With Quote
Unread 03-10-2008, 08:20 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Default Re: 2002 EZGO PDS speed problem

The cart is stock all the way. no chip. I have tried it with three different sets of batteries. It just started doing this. I stop everything was fine, then I went to go the next day and it started this. I would appreciate any help you can give
Bearclaw is offline   Reply With Quote
Unread 03-10-2008, 09:22 PM   #4
Stay thirsty my friends!
 
gornoman's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Jan 2007
Location: Suburban Chicago
Posts: 25,033
Default Re: 2002 EZGO PDS speed problem

The next time it slows to a crawl get a voltage reading across the pack as well as each battery. Also, since it is a PDS there is a self-diagnostic mode that MIGHT give an indication of the problem (as long as your reverse alarm is working). I do not recall the procedure to enter diagnostic mode.

Check all cables for corrosion and strength. Give each one a good pull. Go all the way down to the motor. Also, check the solenoid for heat. It might be warm but should not be HOT.
gornoman is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2002 ezgo oil filter? Gas EZGO
Need some parts for 2002 EZGO Gas EZGO
speed problem Electric EZGO
WTB Valve cover and oil cap for 2002 Gas EZGO Golf Carts and Parts
Wanted Front driver side light kit for EZGO 2002 Golf Carts and Parts


All times are GMT -5. The time now is 01:20 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.