lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 02-23-2011, 11:08 PM   #11
Gone Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2009
Location: Waihee, Maui, Hawaii
Posts: 262
Default Re: Just finished installing everything and now…. nothing?

[QUOTE=FYI- my friend that was helping finally admitted that the wires did spark when he was hooking it up. He said he accidently touch a positive to another positive.[/QUOTE]

I did the same thing and got a loud snap. I thought I fried the solenoid, but it turned out ok..but I unhook my batteries no matter how simple I think the job is when working on the cart now.
The Diode on the solenoid should have band on it. That side (the one with the band/strip) of the diode should be connected to the battery side terminal on the solenoid.

joe
mauistardog is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 02-23-2011, 11:18 PM   #12
Gone Wild
 
Superman51's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Feb 2011
Location: GA
Posts: 235
Default Re: Just finished installing everything and now…. nothing?

Thanks Joe, I always unhook the batteries also. I’m probably just not letting that guy help me again. I wired the diode according to the EZGO wiring diagram sticky at the top of the forum. There is a silver stripe that is supposed to go one way and I did that.
Superman51 is offline   Reply With Quote
Unread 02-23-2011, 11:39 PM   #13
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,053
Default Re: Just finished installing everything and now…. nothing?

Your old charger receptacle had a red/white wire coming out of the back of it this wire MUST connect to the red wire going into the Barnes on the floor between the controller and F&R. If it does not then the red wire coming out of the harness on the floor between the controller and F&R MUST connect to the battery main positive. If not you will have no positive power to the solenoid or controller activation circuits. My guess is this is the area you should look at & test first.
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 02-24-2011, 08:12 AM   #14
no clue
 
madoc1's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Sep 2009
Location: spicewood, texas
Posts: 3,309
Default Re: Just finished installing everything and now…. nothing?

i know you have a 700lgs and mine is a 480lgs, but mine is wired red,orange, black white. just something to double check. also my re/white wire is missing so there is just a red directly to the fnr from the first pos. terminal. good luck, you will figure it out.

p.s. i like the solenoid set up!
Attached Images
File Type: jpg DSC00336.jpg (97.0 KB, 18 views)
File Type: jpg DSC00395.jpg (102.8 KB, 13 views)
madoc1 is offline   Reply With Quote
Unread 02-24-2011, 09:30 AM   #15
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,053
Default Re: Just finished installing everything and now…. nothing?

Quote:
Originally Posted by madoc1 View Post
i know you have a 700lgs and mine is a 480lgs, but mine is wired red,orange, black white. just something to double check. also my re/white wire is missing so there is just a red directly to the fnr from the first pos. terminal. good luck, you will figure it out.

p.s. i like the solenoid set up!
That is crazy! According to Logisystem's directions you should swap the orange and white Orange being 1/2 power reverse... ?

Attached is the copy of the directions which come with every ITS controller for Ezgo. Check this out again .
Attached Files
File Type: pdf Logisystems ITS EZGO SERIES.pdf (8.9 KB, 14 views)
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 02-24-2011, 09:37 AM   #16
Master BS'r
 
BRS's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2007
Location: S. Florida
Posts: 1,819
Default Re: Just finished installing everything and now…. nothing?

Quote:
Originally Posted by madoc1 View Post
i know you have a 700lgs and mine is a 480lgs, but mine is wired red,orange, black white. just something to double check. also my re/white wire is missing so there is just a red directly to the fnr from the first pos. terminal. good luck, you will figure it out.

p.s. i like the solenoid set up!
Consider yourselves lucky, I can't even get to my controller without laying on a crawler and putting the cart on jackstands!
BRS is offline   Reply With Quote
Unread 02-24-2011, 09:40 AM   #17
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,053
Default Re: Just finished installing everything and now…. nothing?

Quote:
Originally Posted by BRS View Post
Consider yourselves lucky, I can't even get to my controller without laying on a crawler and putting the cart on jackstands!
STUPID Club Cars !
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 02-24-2011, 10:07 AM   #18
Gone Wild
 
Superman51's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Feb 2011
Location: GA
Posts: 235
Default Re: Just finished installing everything and now…. nothing?

Thanks for the input everyone. I followed Scottyb’s link the Logisystems controller’s directly when wiring the controller so it is hooked up according to their directions. I started looking for the red wire you were talking about Scotty and looked at some before photos. I noticed a black wire I had on the solenoid before that wasn’t on my new one. Sure enough, I went to my old parts junk pile and found a small black wire that was tossed in there. I installed it the way it was before (B- post on the controller to the small left side of the controller). You can see it in the picture on the B- controller post and then it goes under a 2 gauge cable, and then connects to the solenoid. After doing this I turned the key switch on, put it in F, and pressed the accelerator. There is a clicking noise coming from the solenoid now. I guess that is progress?

As for the red wire. There is a small red wire that comes from the throttle harness, out of the floor panel, and connects to the right side small terminal on the solenoid. I then have another red wire that comes off that same terminal on the solenoid and connects to the controller. You can see this in Picture #2.
The wire with the slicers is going to the controller.
Attached Images
File Type: jpg IMAG0054.jpg (75.0 KB, 14 views)
File Type: jpg help1.jpg (67.2 KB, 15 views)
Superman51 is offline   Reply With Quote
Unread 02-24-2011, 10:37 AM   #19
no clue
 
madoc1's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Sep 2009
Location: spicewood, texas
Posts: 3,309
Default Re: Just finished installing everything and now…. nothing?

scotty, this what was sent when i bought mine. maybe they made a change. i know it works on mine.

what do you think would happen if swapped wires? blow it up? it goes 21 now, would love to go faster.
Attached Files
File Type: pdf lgs4800001.pdf (283.7 KB, 13 views)
madoc1 is offline   Reply With Quote
Unread 02-24-2011, 12:21 PM   #20
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: Just finished installing everything and now…. nothing?

OK I know I'm preaching to the choir , and I'm not trying to be a wise a55
But hoping the next package upgrade guy sees this..

When someone buys a kit , why don't U do the upgrade in steps.

F&R - then test
2 gauge cables - then test
D&D series motor - then test
Added 2 more 6V batteries - then test
HD 400A 48V solenoid - then test
700A Logisystems controller - then test

This makes life so much simpler ! ( my 2 cent worth )
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
almost finished Gas Yamaha
Well I got it finished-for now Gas EZGO
Almost finished Lifted Golf Carts
Thanks everyone..93 CC finished! Electric Club Car
Finished G1 Members Rides


All times are GMT -5. The time now is 05:31 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.