lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.

Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-18-2008, 10:38 PM   #1
Not Yet Wild
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Default charge/discharge problem

Hello all cart people:
I have an ez-go 1985 model… code#jo985 ……374808 . I'm having trouble maintaining a charge. When I start out the battery charge shows full. However as I step on the accelerator the charge meter goes to zero , as soon as I lIft my foot the meter comes back to full charge. Depending on how long I'm out (usually a short period of time) each time I depress the throttle the battery indication show less and less charge. This continues until the cart stops altogether. If I wait a while the charge indicator will come back up to the full line. At that point I'm able to run for about another half minute before the cart stops altogether. And I repeat the process. PLEASE , does anyone have any idea of what causes this problem ...and how I can fix the problem?
rscher77 is offline   Reply With Quote
Alt Today

Golf car forum Sponsored Links

This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
Unread 04-18-2008, 10:41 PM   #2
Club Car
Join Date: Jun 2007
Posts: 12,875
Default Re: charge/discharge problem

Welcome to the forum.

How old are the batteries and do you have a volt meter?
roady89 is online now   Reply With Quote
Unread 04-18-2008, 11:11 PM   #3
Not Yet Wild
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Default Re: charge/discharge problem

hi Roady89

thanks for swift reply I do have a voltmeter and batteries are about 2 1/2 to three years old
rscher77 is offline   Reply With Quote
Unread 04-19-2008, 05:39 AM   #4
72 volts!
Andy4639's Avatar
Join Date: Jan 2007
Location: Liberty SC, Garden City SC
Posts: 5,375
Default Re: charge/discharge problem

You need to charge the batteries up let them sit for 1 hr. and then post your voltage readings. It sounds like you need batteries though by your first post but the readings will tell the story. Have you checked the water level in them and made sure the plates have water over them. Do this before charging them.
Andy4639 is offline   Reply With Quote
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Forum
EZ GO Electric that will not charge. Electric EZGO
Can you charge 3 8v batt w/ 2 -12v chargers Electric Club Car
L E D Charge Indecator Electric EZGO
G9 won't keep charge Gas Yamaha
G16 Will not charge, not even with new s/n! HELP!?!? Gas Yamaha

All times are GMT -5. The time now is 02:02 AM.

Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.