lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-05-2011, 02:58 PM   #1
Not Yet Wild
 
ecoclayton's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 15
Default 2000 Ezgo Electric wont run

I have the early model 2000 ezgo electric golf cart. I am trying to determine why it wont run. The cart sat all winter and had completely dead batteries. I got them charged up enough so that the powerwise would take over. After the batteries were charged the cart will not move. I can't even get it to enter diagnostic mode and there is no reverse alarm. I have tested the ignition switch and it is fine. Batteries all test fine. I have also tested the solenoid and believe that it is also fine, but hear no clicking. Does anyone have a clue as to what to test for next?
ecoclayton is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 03-05-2011, 03:10 PM   #2
Carts Unlimited
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: So Cal
Posts: 50,076
Default Re: 2000 Ezgo Electric wont run

Check to see if you have power into the red/wht wire at the back of the charger plug.
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 04:21 PM   #3
Not Yet Wild
 
ecoclayton's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 15
Default Re: 2000 Ezgo Electric wont run

Checked power at plug. Removed cover and tested red/wht wires had 37.74 volts
ecoclayton is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2011, 09:38 AM   #4
Not Yet Wild
 
ecoclayton's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 15
Default Re: 2000 Ezgo Electric wont run

So the reed switch is fine. I tested the solenoid again and got these readings. 37.64 volts on post closest to batteries and 35.76 volts on other post. I think I read somewhere that the difference should be at least 3 volts. Does this mean the resistor must be replaced? Solenoid?
Thanks
ecoclayton is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2011, 09:57 AM   #5
Not Yet Wild
 
ecoclayton's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 15
Default Re: 2000 Ezgo Electric wont run

OK I had that wrong on the solenoid. I believe that if the voltage is greater than 3 then the resistor is bad. So once again I am stumped.
ecoclayton is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2011, 10:06 AM   #6
Carts Unlimited
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: So Cal
Posts: 50,076
Default Re: 2000 Ezgo Electric wont run

If the solenoid does not click but shows continuity between the large posts then the solenoid is either activated full time or welded closed.
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2011, 10:19 AM   #7
Not Yet Wild
 
ecoclayton's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 15
Default Re: 2000 Ezgo Electric wont run

scottyb thanks for your help. I believe my best bet is to replace the solenoid and see what happens. At least it is a cheap part.
ecoclayton is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
1996 ezgo txt electric stuck wont move?? Electric EZGO
2000 Electric Ezgo (non Pds) Electric EZGO
85 Electric EZGO Cart wont start Electric EZGO
2000 Ezgo Electric With Problems Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 06:51 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.