lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-20-2011, 11:11 AM   #1
Getting Wild
 
AggressiveBuggy's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 117
Default Slow Cart....I must be missing something

Well, I've had alot of trouble since my AllTrax install many months ago...but now the cart runs after finding out the throttle setting from the factory wasn't ITS and that's what I needed. DOH! Cart runs now...but its slow....slower than it was before the Alltrax install and slower than it seemed to be when...at one time....I turned the HPD off and the cart would lurch forward. I talked to the Alltrax tech....great guy by the way....and he walked me through making sure the setting were right for my cart and we set it up to 100% output, max speed and linear throttle curve. He also had me adjust the throttle tube so the nut actually goes inside of the horseshoe. I know thats not the right terms.

So, its still slow and when I hold down full throttle I don't get the amber light that Alltrax said I should get when the controller reaches full throttle.

What else could I be missing?

Batteries are at 37.1V after sitting 24 hours after full charge. I'm only at like 60%, but.....should it make it that slow? I'd say based on my other cart, I'm about 13 mph. I beleive I was closer to 20mph before.
AggressiveBuggy is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-20-2011, 11:52 AM   #2
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 63,864
Default Re: Slow Cart....I must be missing something

Try running the cart in diagnostic mode with the Alltrax software?

Try the ITS Diagnosis from Ezgo ... below
Attached Images
File Type: jpg Ezgo ITS testing.jpg (107.5 KB, 20 views)
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2011, 12:01 PM   #3
Getting Wild
 
AggressiveBuggy's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 117
Default Re: Slow Cart....I must be missing something

Thanks Scotty. I'll test the ITS tonight. I don't remember there being a diagnostic mode for the Alltrax, but I'll look it up.
AggressiveBuggy is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2011, 12:20 PM   #4
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 63,864
Default Re: Slow Cart....I must be missing something

Low voltage after a full charge is indicating that the pack is no longer up to full capacity... I have a cart here in the shop that shows 37.6 or 85% voltage 12 hours after a charge.... so you would think ~ not too bad ... But the draw down test shows just 41 minutes of run time... or 40% capacity of amperage. That is what will hurt you. So while you see only voltage drop with the voltmeter actual storage capacity is diminished in these old batteries too.
This cart is getting new batteries.
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2011, 12:22 PM   #5
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 63,864
Default Re: Slow Cart....I must be missing something

Diagnostic mode is in the program ~ With the computer connected.
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2011, 12:46 PM   #6
Getting Wild
 
AggressiveBuggy's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 117
Default Re: Slow Cart....I must be missing something

If the problem is actually batteries, then I'm stoked. I have another cart for the family to cruise around in until this cart is finished, so I'll drop batteries in it before next camping season...since I still have a dash full of accessories to wire up and install. Bbut I feel like something is holding the cart back and I hate to not be getting full potential out of it.
AggressiveBuggy is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2011, 01:40 PM   #7
Gone Wild
 
buckmanmike's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Snellville, Ga.
Posts: 1,060
Default Re: Slow Cart....I must be missing something

Are you sure you are getting full throttle response? I am not familiar with ITS but know that pb-6s must have full ohm range(0-5k, 5k-0) to work correctly. If your controller is not fed the right info, it can't react. Good luck.
buckmanmike is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2011, 01:47 PM   #8
Getting Wild
 
AggressiveBuggy's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 117
Default Re: Slow Cart....I must be missing something

that's my thought's. I don't think the controller is being fed the right info....so it's not outputting the full throttle. The best indication to me is the lack of the amber light at full throttle. Hopefully the ITS diagnostic sheet Scotty supplied will help me discover any problems.
AggressiveBuggy is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2011, 03:01 PM   #9
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 63,864
Default Re: Slow Cart....I must be missing something

Could be both things
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 08-01-2011, 09:32 AM   #10
Getting Wild
 
AggressiveBuggy's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 117
Default Re: Slow Cart....I must be missing something

IT WAS BATTERIES!!!!

The problem turned out to be the batteries. A good friend I'm helping with a cart restore picked up some new US Batteries. . Man...what a friend...he's letting me break them in so I could test out my cart, since his cart is still in peices. Got em in and charged em up......21 mph according to the Garmen. It smoked my other cart (13/14 mph). So I dought there are any other issues. Can't wait to see what the cart does later in the break in process.

Time to move on to the touch up items from the restore and get all of the accessories installed.

Thanks for your help Scotty.
AggressiveBuggy is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
slow cart Electric Club Car
Slow cart Electric EZGO
slow Cart Electric EZGO
Slow Down a Gas Cart? Gas Club Car
Cart didn't slow down Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 01:48 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.