lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-20-2011, 08:12 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 3
Default loss of power

i own a 1996 ezgo textron electric cart. bought used four years ago. no problems until about 10 months ago. replaced control box and silinoid and worked great until two weeks ago. realized drivers side lower stud (on motor) has slop coming out of motor. shimed w/ washer and redid wire connection due to wear. that same stud gets incerdibly hot while under load while rear wheel is raised. cart will only shutter while on ground. battery volts between 5.8 and 6.1. one battery actually says 4.9??? read 36 volts out of silinoid i believe.

my thooughts. bad wire, bad motor, batteries?????

thoughts. thanks in advance
eddie.n.jones is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-20-2011, 08:39 PM   #2
Not Yet Wild
 
plantman's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandon,Manitoba,Canada
Posts: 71
Default Re: loss of power

Sounds like bad batteries from the get go! Charge the cart fully, let rest for a few hours, then state of charge for each battery.
plantman is offline   Reply With Quote
Unread 07-22-2011, 08:09 AM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 3
Default Re: loss of power

five of the batteries read 6.3. one battery reads 4.8. is that enough to be the culprit?
eddie.n.jones is offline   Reply With Quote
Unread 07-22-2011, 09:19 AM   #4
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 68,369
Default Re: loss of power

Yes. One bad battery can bring on the shuttering.

Also goo oozing out one stud is a bad sign for the motor as well... You are melting insulation, a short will result.
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 07-22-2011, 04:19 PM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 3
Default Re: loss of power

replaced the weak battery and all is good for time. thank you very much!!!!!!
eddie.n.jones is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
G2 power loss? Gas Yamaha
loss of power Electric Club Car
G2 loss of power Gas Yamaha
Loss of power Gas EZGO
Loss Of Power Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 09:04 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.