lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-13-2008, 02:27 AM   #21
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: May 2008
Location: Tucson
Posts: 31
Default Re: 2000 PDS...limp home mode problem.

what was the result of the motor/controller test? why wont the wheels turn when on the ground but they will turn while off the ground? is something bent way the heck out of shape? that could be your problem
TucsonDirect is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 06-13-2008, 08:15 AM   #22
72 volts!
 
Andy4639's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jan 2007
Location: Liberty SC, Garden City SC
Posts: 5,412
Default Re: 2000 PDS...limp home mode problem.

I'm just trying to help here so don't nobody get mad.
The cart will run fine until he lets off the pedal the first time Right?
OK then it goes into limp mod correct?
Something is telling it to.
I suspect the controller is getting a signal from the senor to go into limp mod for some reason. It maybe over reving the motor when first moving it.
Has this cart been in water or anything that could cause this? The speed senor in the end of the motor dictates the speed of the cart did the other owner mess with it trying to get it faster you think?
Andy4639 is offline   Reply With Quote
Unread 06-13-2008, 10:12 AM   #23
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 13
Default Re: 2000 PDS...limp home mode problem.

I bought the cart from a teenager......ain't no tellin' what they bubba'd up. Haven't pulled the motor yet but I will this weekend if I have time.
MudBuggieMan is offline   Reply With Quote
Unread 06-15-2008, 09:18 PM   #24
72 volts!
 
Andy4639's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jan 2007
Location: Liberty SC, Garden City SC
Posts: 5,412
Default Re: 2000 PDS...limp home mode problem.

Does the motor have the two small wires coming out of the end of the motor toward the drivers side? If so check them and if not that's the problem. They go into the controller and dictate what speed the motor runs at if it's bad then it will go into limp mode. I have herd making the wires bigger can cause this also.
Andy4639 is offline   Reply With Quote
Unread 06-16-2008, 12:01 AM   #25
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 13
Default Re: 2000 PDS...limp home mode problem.

Only one wire coming out of the motor sensor end.....

No way it can be the motor.....**** thing will sling gravel. Ran it for about a 1/2 mile full throttle.....wasn't even hot. Got to be the speed sensor or the controller. Tests are all ove the board with good and bad.....nothing reliable.
MudBuggieMan is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Maintenance mode Gas Club Car
Tried to put carryall into maintenance mode :( Gas Club Car


All times are GMT -5. The time now is 08:15 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.