lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-07-2008, 09:43 PM   #1
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jul 2008
Location: Troy, Missouri
Posts: 7
Default 93 EZGO Electrical Problem, NEED HELP!

I got a 93 EZGO 36 Volt. I was told that the controller was bad. All it would do is solinoid click. I put a new controller on and it was doing the same thing. I replaced the potimeter and still the same thing. If I jump across B negative to M negative the motor will run. I'm at my wits end, NEED HELP!
see5194 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-07-2008, 10:18 PM   #2
Golf Cart Photographer
 
rusty's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: Wichita Falls Texas - My Ride 2010 Club Car
Posts: 6,238
Default Re: 93 EZGO Electrical Problem, NEED HELP!

Welcome to the forum see5194......................

Someone will come to your rescue...................
rusty is offline   Reply With Quote
Unread 07-07-2008, 10:20 PM   #3
steeplejack x
 
pggroves's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jan 2007
Location: Republic of Texas
Posts: 3,348
Default Re: 93 EZGO Electrical Problem, NEED HELP!

Check the micro's on the FNR.
pggroves is offline   Reply With Quote
Unread 07-08-2008, 11:05 PM   #4
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jul 2008
Location: Troy, Missouri
Posts: 7
Unhappy Re: 93 EZGO Electrical Problem, NEED HELP!

done that same thing no go
see5194 is offline   Reply With Quote
Unread 07-08-2008, 11:28 PM   #5
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: May 2008
Location: North Carolina
Posts: 33
Default Re: 93 EZGO Electrical Problem, NEED HELP!

This is probably a stupid question, but I usually start at square one to make sure...have you checked your batteries and cables?
captkirknc is offline   Reply With Quote
Unread 07-09-2008, 06:24 AM   #6
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 67,975
Default Re: 93 EZGO Electrical Problem, NEED HELP!

If it runs jumpered as you say then something is not wired correctly. Have you gotten a wiring diagram from the top of this section? Print it out and compare it to your cart line by line.
scottyb is online now   Reply With Quote
Unread 07-10-2008, 07:39 PM   #7
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jul 2008
Location: Troy, Missouri
Posts: 7
Default Re: 93 EZGO Electrical Problem, NEED HELP!

I've checked all battery connections. Batteries are only a month old. I got a wiring diagram and everything is set-up according to the diagram. It was doing the same thing with the old controller. Is it possible that the new controller is bad too and is there anyway to check it?
see5194 is offline   Reply With Quote
Unread 07-10-2008, 07:41 PM   #8
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jul 2008
Location: Troy, Missouri
Posts: 7
Default Re: 93 EZGO Electrical Problem, NEED HELP!

Yes I have checked the wiring with the diagram and everything is as shown. Seems like it isn't getting enough power through the potimeter.
see5194 is offline   Reply With Quote
Unread 07-10-2008, 07:52 PM   #9
nimda
Club Car
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 12,936
Default Re: 93 EZGO Electrical Problem, NEED HELP!

With a volt/ohm meter probe the 2 throttle wires at the controller. Your measurement should be 0-5k ohm. 0 being 0% throttle and 5k being 100% throttle.

Make sure your getting power to the controller when the solenoid is clicking. Have you tried jumping the solenoid? If you jump the solenoid and it runs your solenoid is bad. Just because it clicks doesn't always mean it good.
roady89 is offline   Reply With Quote
Unread 07-10-2008, 10:14 PM   #10
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jul 2008
Location: Troy, Missouri
Posts: 7
Default Re: 93 EZGO Electrical Problem, NEED HELP!

I will check the ohms tomorrow when I get home from work and see what it reads.

I have jumped the solenoid, but it still doesn't run. At the solenoid, not engaged, reads 32 volts. When engaged reads 36 volts, continuously. I've checked resistor that jumps across the solenoid and it seems to be fine.

What has me stumped is I have power to controller constantly. Could it be thowing the controller into a trouble mode?

Thanks! I've been trying everyone's suggestions and any help is appreciated!
see5194 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
1996 Electric Electrical Problem Electric EZGO
98 EZGO and lighting problem Electric EZGO
1996 EZGO electrical Electric EZGO
Electrical Problem Electric Club Car
HELP, electrical problem EZGO Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 06:34 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.