lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-20-2008, 06:00 AM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Default Charging problem

I have a problem with my bateries taking a charge. I believe the problem is in the connection. When I plug the charger in, a short hum then stops. I push the plug all the way in......nothing. At times, I can lift the seat or wiggle the cord and the charger starts. Lately, it just won't do anything. Once, I left it all plugged in, went in for supper,came out and the charger was working. My batteries are fine I think. When charged, they last days at 15 to 30 minute usage intevals. I think I have a marathon. The charger is model #26984 Total Charge 3. Mfg date1989. After examining the contacts, they appear fine, but one is fixed and has no give like the other. The receptacle is an Anderson, but it is not in a housing in the frame. It is affixed to a piece of steel. The DC cord is old and appears to have been replaced at some point before I got it. 3 questions........does this sound like a fix that new plugs and receptacle might take care of? Does it matter what size I use.....SB50, SB175, or SB350? Could the problem be something different? Help is greatly appreciated.
knew1 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-20-2008, 07:29 AM   #2
nimda
Club Car
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 12,913
Default Re: Charging problem

Yea, sounds kinda like a bad plug. I would replace both of the SB50's while your in there just to eliminate both of them. Wouldn't hurt to check out the charge wires too.
roady89 is online now   Reply With Quote
Unread 08-20-2008, 08:48 AM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Default Re: Charging problem

Thanks Roady. I am unclear about something........the plugs are grey. Aren't SB50 plugs black? Does my charger need SB50 or does it matter?
knew1 is offline   Reply With Quote
Unread 08-20-2008, 12:26 PM   #4
Golf Cart Photographer
 
rusty's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: Wichita Falls Texas - My Ride 2010 Club Car
Posts: 6,238
Default Re: Charging problem

Welcome to the forum knew1.....................
rusty is offline   Reply With Quote
Unread 08-20-2008, 01:13 PM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Default Re: Charging problem

Thnx Rusty
knew1 is offline   Reply With Quote
Unread 08-20-2008, 07:40 PM   #6
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: Charging problem

lots of problems with dirty connections on them, if you can replace the end off the charger and replace the whole charge receptical that should take care of everything........................................ ........
shadowman is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
batteries, charger, plugs, receptacle
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Problem with charging? Electric Club Car
Charging and wiring problem Electric Club Car
A 48v charging problem Electric Club Car
charging problem Gas Club Car
charging problem Electric Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 05:17 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.