lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-25-2013, 09:08 AM   #1
Not Yet Wild
Mixed Breed
 
Join Date: Jul 2011
Location: Wellington, Ohio
Posts: 69
Default '06 EZGO PDS slow in forward

Hi everyone. Got a problem with my 06 PDS that's new to me and I'm not sure what component to test or what to look for. When I step on the pedal to go forward the cart moves slow, reverse works fine. The interesting thing is when i go back to forward it works properly. Stop the cart and try to go forward again and it moves slow. go in reverse a few feet then go forward and it runs fine. you have to go in reverse every time first to get the cart to run properly in forward. I've found some similar threads, but none where going in reverse makes forward work properly.

As always, I"m sure someone has the knowledge to diagnose this problem and any help is much appreciated.
namyot11 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-25-2013, 09:13 AM   #2
BGW Sponsor
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 66,155
Default Re: '06 EZGO PDS slow in forward

Put the cart in diagnostic mode and see what fault code it gives.

turn cart off and on
switch from forward to reverse 5 times
the cart will beep codes
first code is 1 thru 4 indicating which speed chip is installed
second comes any fault codes.

Cycle the run/tow switch to leave diagnostic mode
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2013, 09:30 AM   #3
Not Yet Wild
Mixed Breed
 
Join Date: Jul 2011
Location: Wellington, Ohio
Posts: 69
Default Re: '06 EZGO PDS slow in forward

I put it in the diagnostic mode as described and got nothing, no beeps at all. I tried it several times, still nothing.
namyot11 is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2013, 05:33 PM   #4
Not Yet Wild
Mixed Breed
 
Join Date: Jul 2011
Location: Wellington, Ohio
Posts: 69
Default Re: '06 EZGO PDS slow in forward

Here's a good one: I got on the cart to put it in the garage, inadvertently forgot to turn on the key and the cart performed normally. Turned the key to the on position and it acted up as before. What does that mean? New key switch needed?
namyot11 is offline   Reply With Quote
Unread 07-26-2013, 09:43 AM   #5
Gone Wild
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 174
Default

I would try a new key switch there only like 20 bucks
patgrim00 is offline   Reply With Quote
Unread 07-26-2013, 10:26 AM   #6
Not Yet Wild
Mixed Breed
 
Join Date: Jul 2011
Location: Wellington, Ohio
Posts: 69
Default Re: '06 EZGO PDS slow in forward

I am going to try that, I think I may even have a used one. Seems like there may be a short somewhere, too.
namyot11 is offline   Reply With Quote
Unread 07-26-2013, 05:01 PM   #7
Not Yet Wild
Mixed Breed
 
Join Date: Jul 2011
Location: Wellington, Ohio
Posts: 69
Default Re: '06 EZGO PDS slow in forward

I removed the switch from the cart and to my surprise the cart will run even with the switch removed. Where do I go from here?
namyot11 is offline   Reply With Quote
Unread 07-26-2013, 06:35 PM   #8
Techno-Nerd
 
JohnnieB's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Virginia
Posts: 14,120
Default Re: '06 EZGO PDS slow in forward

Quote:
Originally Posted by namyot11 View Post
I removed the switch from the cart and to my surprise the cart will run even with the switch removed. Where do I go from here?
Check for voltage at J1 Pin-8 with key off (or keyswitch disconnected).

Battery pack voltage on that pin tells the controller the key is ON.
If there is no voltage on Pin-8 and the controller will energize the solenoid, the controller is very likely bad.
JohnnieB is online now   Reply With Quote
Unread 07-27-2013, 12:33 PM   #9
Not Yet Wild
Mixed Breed
 
Join Date: Jul 2011
Location: Wellington, Ohio
Posts: 69
Default Re: '06 EZGO PDS slow in forward

Before I saw JohnnieB's reply, I decided to test the solenoid as I thought it might be stuck closed. I disconnected the negative battery cable, removed the controller cover, and disconnected the wires from the solenoid. While my test showed the solenoid to be good, after I put everything back together, the cart runs normally again! I don't think I "repaired" anything but maybe the system was rebooted. Whatever, I hope the "repair" holds up. Thanks to all those who responded, as always this community's help is highly appreciated.
namyot11 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Txt slow in forward Electric EZGO
83 CC forward slow Electric Club Car
Older EZGO Marathon fast reverse, slow forward Electric EZGO
Slow forward Electric EZGO
95 electric ezgo fast in reverse slow in forward Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 06:33 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.