Buggies Gone Wild Golf Cart Forum

Buggies Gone Wild Golf Cart Forum (http://www.buggiesgonewild.com/)
-   Electric EZGO (http://www.buggiesgonewild.com/electric-ezgo/)
-   -   2003 will not move (http://www.buggiesgonewild.com/electric-ezgo/95153-2003-will-not-move.html)

Rattler 06-14-2014 10:25 PM

2003 will not move
 
I have a 2003 ezgo that will not move batteries are full charged solenoid clicks and reverse beeper works

JohnnieB 06-15-2014 09:42 AM

Re: 2003 will not move
 
Welcome to BGW!

Is it a Series Drive or PDS?
If it has a Run/Tow switch on the controller cover and the F/R selector is a rocker switch on the dash, it is a PDS.

Rattler 06-15-2014 10:15 AM

Re: 2003 will not move
 
It does not have switch on dash Or switch on controller

JohnnieB 06-15-2014 10:28 AM

Re: 2003 will not move
 
1 Attachment(s)
Okay, you've got a series cart (series wound motor).

The solenoid clicks, so the problem is in the high current circuit.

Lift the rear wheels off the ground and put on jackstands so the half ton cart doesn't take off unexpectedly and run over someone or something.

Connect your DVM between the controller's B- and M- terminals.
Press pedal just far enough for the solenoid to click.
You should measure FULL battery pack voltage.

If not, use the attached schematic with the high current circuit highlighted to find the missing voltage.
(Current path show with F/R in F)

Rattler 06-15-2014 10:36 AM

Re: 2003 will not move
 
Thanks will do. May be a day or two before I can get back to it but I will check it out

Rattler 06-22-2014 07:14 PM

Re: 2003 will not move
 
Finally got back on this cart when I touched my meter across B- and m- I read 37 volts and cart started working ran for about an hour and stopped again same symptoms as before

yurtle 06-22-2014 07:27 PM

Re: 2003 will not move
 
Repeat test in Post #4 above.

Rattler 07-11-2014 06:32 PM

Re: 2003 will not move
 
Cart stopped again each time I connect my volt meter between m- and b- it reads full voltage and cart starts working again as I depress accelator voltage decreases with speed increase

mgray70 07-11-2014 07:39 PM

Check the connection in the 4 pin molex connector that connects the ITS to the controller. A bad connection there could cause this.

Rattler 07-11-2014 09:19 PM

Re: 2003 will not move
 
Connections appear to be tight and very clean


All times are GMT -5. The time now is 05:32 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.