Buggies Gone Wild Golf Cart Forum

Buggies Gone Wild Golf Cart Forum (http://www.buggiesgonewild.com/)
-   Gas Club Car (http://www.buggiesgonewild.com/gas-club-car/)
-   -   Runs then stops (http://www.buggiesgonewild.com/gas-club-car/116361-runs-then-stops.html)

hillis11 03-24-2016 03:15 PM

Runs then stops
 
I have a 2006 club car ds with fe290. Last year I change fuel lines, fuel pump, and igniter with coil. I ran the cart for about 4 holes and the cart stop running. When you push the gas you can hear it trying to go but nothing. I towed it back to the shed. After letting it sit it would run again. So I figure i would replace the solenoid and spark plug this past week. This time it ran for about 9 holes and the same thing happen. If you let it sit for 20 minutes it would start again. Any help I would appreciate it. Thanks again.

lockman1 03-24-2016 04:00 PM

Re: Runs then stops
 
Welcome to BGW hills! :thumbup:
No offense, but I'm curious...
Did you replace all of that because you were having that problem before you replaced them?

It could be a few things, bad fuel, failing rev limiter, out of the box bad fuel pump...
Did you notice if the fuel filters were empty when it quit?

:help:

ericandrews331@msn.com 03-24-2016 04:05 PM

Re: Runs then stops
 
I also had a bad coil out of the box which it took me a long time to figure out because in my head the coil was new. It would run for a length of time, heat up quit working. Quickest way next it happens start by checking for spark. Air, spark fuel, keep it simple to start

hillis11 03-24-2016 04:28 PM

Re: Runs then stops
 
Last year I change all the fuel lines and filters when i change my oil. They were pretty old. I change the coil and fuel pump later in the year when my cart started to run funky. It would run fine then start sputtering few then it would run fine again and may not happen for the rest of the round. So I read up on this site and other and found out that could be a possible cause. So I change fuel pump still having the same problem. Then I change the coil and boom it ran better than ever. It ran fine for about four months. Then i put my cart away for the winter.

Then I started back about month ago and that is when this problem started. I drain out all of the fuel and took the carb off and clean it. That's when i change solenoid and plug. I check the fuel pump and its pumping gas.


All times are GMT -5. The time now is 03:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.