lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Club Car
Gas Club Car Gas DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-07-2017, 12:18 AM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 11
Default 93 carryall-I drive issues

Hello everyone, I am new to the forum and new to carts. I recently acquired a 93 carryall and have been working on it for the past few weeks. Mainly just undoing the previous owners mess. Anyhow, I finally got it to start, but I am having some issues when I try to actually drive it.

So, when I place the cart in maintenance mode the engine seems to go through the rpm's nicely and I can see both clutches moving as I press on the throttle. Then when taken off maintance mode and I put the cart in forward the engine seems to struggle to stay on and even at WOT it kinda just crawls along and eventually reaches maybe 5 mph. Being new to carts and all, this has me puzzled and any help would be appreciated.

Things I have done:

Replaced all micro switches
Cleaned out fuel tank
New fuel lines and filters
New fuel pulse pump
New spark plug
New battery
New carb
Changed rear end gear oil
Reset governor arm(as per online instructions)

Again, any help would be awesome! Thanks!

-Rod
RodA88 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 03-07-2017, 12:22 AM   #2
Gone Wild
 
yamahaguy97's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Jan 2016
Location: FL
Posts: 1,067
Default Re: 93 carryall-I drive issues

Sounds like when you sit and put a load on it the battery can't handle it. You said it has a new battery so that is strange. I'm not sure, but some club car guys will give you more info
yamahaguy97 is offline   Reply With Quote
Unread 03-07-2017, 12:52 AM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 11
Question Re: 93 carryall-I drive issues

Quote:
Originally Posted by yamahaguy97 View Post
Sounds like when you sit and put a load on it the battery can't handle it. You said it has a new battery so that is strange. I'm not sure, but some club car guys will give you more info
Thanks, I hadn't considered the battery, it's new but it's a standard car battery, would that be a problem? I went with a cheap car battery because that's what was I it when I got it .
RodA88 is offline   Reply With Quote
Unread 03-07-2017, 02:55 PM   #4
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 11
Default Re: 93 carryall-I drive issues

How would I know if the transmission is bad?
RodA88 is offline   Reply With Quote
Unread 03-07-2017, 06:29 PM   #5
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Mar 2015
Location: Montville,Ohio
Posts: 176
Default Re: 93 carryall-I drive issues

what happens when you manually open the trottle plate by hand? Do you have the governor adjusted right????
cruisinkruty is offline   Reply With Quote
Unread 03-07-2017, 10:04 PM   #6
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 11
Default Re: 93 carryall-I drive issues

I haven't tried manually opening the throttle in Forward, just in maintenance mode in neutral. The way I adjusted the governor was by loosening the arm, pulling on the carb side until the carb was WOT and while holding that turning the center shaft in the same direction which was counter clock wise.
RodA88 is offline   Reply With Quote
Unread 03-07-2017, 10:17 PM   #7
Old Sky Soldier
 
mrgolf's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2011
Location: Kentucky
Posts: 2,967
Default Re: 93 carryall-I drive issues

Loosen the governor arm and try driving.
mrgolf is offline   Reply With Quote
Unread 03-07-2017, 10:38 PM   #8
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 11
Default Re: 93 carryall-I drive issues

Quote:
Originally Posted by mrgolf View Post
Loosen the governor arm and try driving.
I'll give that a try in the morning.
RodA88 is offline   Reply With Quote
Unread 03-11-2017, 12:33 PM   #9
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 11
Default Re: 93 carryall-I drive issues

Ok, I finally had some time to mess with the cart, and after loosening the governor arm I got a little more speed, it takes off a little better but lacks torque. The cart struggles with even the slightest incline. Any suggestions would be appreciated.

Also ran into another issue, oil is getting sucked trough the valve cover breather tube and blown out the carb. I haven't done an oil change but the oil level looks to be ok. Thanks again for the help!
RodA88 is offline   Reply With Quote
Unread 03-11-2017, 12:42 PM   #10
Photoshop Guy
 
Springbok's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2012
Location: Canal Fulton, OH
Posts: 2,884
Default Re: 93 carryall-I drive issues

Quote:
Originally Posted by RodA88 View Post
Also ran into another issue, oil is getting sucked trough the valve cover breather tube and blown out the carb. I haven't done an oil change but the oil level looks to be ok. Thanks again for the help!
Oil level too high maybe?
Springbok is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2014 carryall 550 EFI issues Gas Club Car
VC460 in a Carryall Issues Clone Engine Swaps
93 Carryall 2. Lifted with steering issues. Gas Club Car
Carryall IV clutch issues Gas Club Car
Carryall Turf 2 power issues Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 10:20 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.