lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Club Car
Gas Club Car Gas DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-06-2009, 05:00 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dardanelle, AR
Posts: 5
Default Idles but don't run

I have a gas club car. It will idle when the pedal is pushed but will not go. The throttle cable seems to be ok. The cart has been like this for a few months. It started at the golf couse so I brought it home to see if I could find the problem and it would go after I pushed it off the trailer. I took it back to the golf course and it would not go again. Brought it home again and it still would not run. One of my children got on it and it started going. Took it back to the golf course, put it in the storage shed and when I got it out to use it, it would not go again. Went and got a trailer and started to push it to the parking lot to load it and it started going. Played a few holes to make sure it would go and put it back in shed. Went back a week later and it is back to the same thing. It idles but will not go. Brought it home and decided to see if I could get any ideas on what I might look for. I would really appreciate any help or input.
Thanks

Last edited by clubcar13; 06-06-2009 at 05:01 PM.. Reason: left out a couple words
clubcar13 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 06-06-2009, 06:15 PM   #2
Gone Wild
 
dirtysouth's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2009
Location: P-COLA
Posts: 1,174
Smile Re: Idles but don't run

Has the cart been maintained?
dirtysouth is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2009, 06:20 PM   #3
doin it in the desert
 
dock98's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Dec 2008
Location: Sonora Desert,Az
Posts: 5,603
Default Re: Idles but don't run

dirt in carb?
dock98 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2009, 07:19 PM   #4
Gone Wild
 
tonyton's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jan 2009
Location: Alabama
Posts: 2,093
Default Re: Idles but don't run

I would replace the fuel filter, first. Check the vent on the fuel tank (gas cap). Then try running it again.
How's Dirty and Dock?? Hi guys. Does that sound right?
Take care of CC13, I gotta go eat.mmmm. see ya.
tonyton is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2009, 07:21 PM   #5
doin it in the desert
 
dock98's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Dec 2008
Location: Sonora Desert,Az
Posts: 5,603
Default Re: Idles but don't run

Quote:
Originally Posted by tonyton View Post
I would replace the fuel filter, first. Check the vent on the fuel tank (gas cap). Then try running it again.
How's Dirty and Dock?? Hi guys. Does that sound right?
Take care of CC13, I gotta go eat.mmmm. see ya.
dock98 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2009, 10:41 AM   #6
Gone Wild
 
DOOmsman's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Jul 2008
Location: Reddick IL
Posts: 10,820
Default Re: Idles but don't run

A big guess here, it seems to run after you move it by pushing. Check the clutches and verify they open and close. Just thinking.
DOOmsman is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2009, 07:54 PM   #7
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dardanelle, AR
Posts: 5
Default Re: Idles but don't run

My son bought it a couple years ago. I am not sure what model it is, but I have maintained it.
clubcar13 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2009, 07:55 PM   #8
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dardanelle, AR
Posts: 5
Default Re: Idles but don't run

Thanks for the advice. I will change the filter one day this week and go from there. If you think of anything else, just let me know.
clubcar13 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 10:44 PM   #9
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 62
Default Re: Idles but don't run

Sounds like you need to keep it out of the golf shed.
sickcraft is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2009, 08:13 PM   #10
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Dec 2008
Location: San Antonio, Tx
Posts: 5
Default Starts fine but idles only - intermittent problem

I have a similar problem. It just began. I have about 35 hours on a newly rebuilt FE290 in a 98 DS. It has worked flawlessly until last night.

Driving down the street full throttle, the clutch seemed to 'kick out'. We came to a stop with the pedal still fully depressed and the engine idling - clutch not engaged. Pedal off - engine stops. Pedal on full throttle - engine starts fine but only idles. Obviously, with the engine only idling, the engine does not rev enough to engage the clutch. The way I have remedied the problem so far is to just hold the pedal all the way down, let the cart idle, then after about 20 secs, voila! the engine revs like it should and the clutch engages and we're off.

The problem is intermittent - the worst kind. It seems that something is limiting engine rpm to idle (the exact same speed every time).

Anybody have any hints?
broglie is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
18hp.Vanguard Idles Rough Big Block Talk!


All times are GMT -5. The time now is 08:33 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.