lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Club Car
Gas Club Car Gas DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-10-2014, 05:01 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 18
Default Battery and ignition issue

Hi , thanks for taking a look see at my post. I have two issues. First of all, I have a 96 gas club car. The first issue has been occurring for as long as I can remember. From a stop, when I press the gas pedal, I get no response, until I release the pedal and slowly press it again, looking for that 'sweet spot', from which it then runs fine. Until I start again from a stop.
Second issue is new today. Pressed the pedal, nothing. Wont even turn over. Lifted the seat, smelled a hot 'melting' smell. Could see a small wisp of smoke from battery area. Felt the cables, checking for tightness, they seemed tight, but the positive cable was HOT, almost burning my hand. My cart will not run at all now.
Anyone have a clue for either?
hammer118 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-10-2014, 08:36 PM   #2
Getting Wild
Club Car
 
Join Date: Jun 2013
Location: Capac, Michigan
Posts: 96
Default Re: Battery and ignition issue

If the positive battery cable was that hot something was drawing a whole bunch of juice. Would think the starter would be the main culprit. Maybe remove the belts and see if the starter turns easier by itself if at all.
bcsman is offline   Reply With Quote
Unread 08-11-2014, 05:52 PM   #3
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Dec 2007
Location: SE Indiana
Posts: 362
Default Re: Battery and ignition issue

I bet you have corrosion inside your battery cable. I just bought both at Napa for 10.00. I'd definitly change out the Pos. one.
tpg is offline   Reply With Quote
Unread 08-11-2014, 08:47 PM   #4
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 18
Default Re: Battery and ignition issue

Took the battery in to test it and sure enough it was bad. Also bought a new positive cable. Installed both and so far so good.
hammer118 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
G16 ignition coil issue Gas Yamaha
Charging Issue/ Battery Issue? Electric EZGO
Still having a battery issue Electric Club Car
interesting issue with my ignition switch Big Block Talk!
Need Battery and ignition Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 07:13 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.