lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas golf carts > Gas Columbia ParCar


Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-29-2014, 04:58 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 5
Default No spark

I just replaced the engine on my 1987 Columbia par car with one from a 1991 and for some reason there is no spark. it has a brand new coil so I know that's not it and when I had the old motor hooked up it did have spark. i have made sure it's grounded and the wires are all hooked up so not sure what the problem is
ianroberts69 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-30-2014, 07:21 AM   #2
Gone Wild
 
Join Date: May 2011
Location: Pittsburgh
Posts: 1,771
Default Re: No spark

Just to make sure, your motor is turning via the starter-generator right? Just no spark?

A lot of "no spark" issues are grounding related. First thing you want to do is run a temporary ground from the - on the battery to the motor somewhere. Most folks use jumper cable from the - to a motor mount. Run the motor and see if that does the trick. If so, find your motor ground and clean it or just run a new one.

If it's not the ground:

Get a multi-meter and ground it to the battery while putting the positive feed to the positive terminal on the coil. Press the accelerator to turn the motor. You should have around a 12v reading on that meter. If you don't then let us know as you will have to do some more testing.

If you do have 12v at the coil then there is a pretty good chance your iginition module needs replaced. A note, those coils must have a internal resistor or it will burn out the ignition module. You mention that you cart has a new coil, any idea if it has an internal resistor?
Lochlin is offline   Reply With Quote
Unread 03-19-2015, 08:15 AM   #3
Not Yet Wild
Columbia
 
Join Date: Feb 2015
Location: Montana
Posts: 64
Default Re: No spark

Sorry if you already checked this, but: Are you sure the solid state circuit breaker/points of the 91 work? You didn't mention checking them.
Yttermayn is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas golf carts > Gas Columbia ParCar


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
1980 ezgo gas SPARK/NO SPARK Gas EZGO
1994 club car no spark / then spark Gas Club Car
had spark, pulled engine, now no spark Gas EZGO
88 marathon new 79 dodge coil little spark then no spark? Gas EZGO
spark then no spark 97 4 stroke 2 cycl. Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 08:13 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.