lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO
Gas EZGO Gas EZGO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-02-2019, 08:05 AM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 12
Default Problems starting/ getting power

Hi guys!

I have a 1988 Ez Go Marathon. The thing starts up and then barely wants to do a couple laps around the yard and acts dead. Battery is less than a year old but I pulled it and had tested anyhow. New spark plugs. Charging system good, coils good, spark, fuel, compression all good.

Headlights and reverse beeper still work but when I push the gas it sounds like itís getting very little and sometimes no power at all.

Any suggestions?

Thanks!

Josh


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jcrouch023 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 03-02-2019, 08:31 AM   #2
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 12
Default Re: Problems starting/ getting power

Also, it seems to start back up after sitting for hours on the battery tender. Even though the battery is already charged? Makes no sense.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jcrouch023 is offline   Reply With Quote
Unread 03-02-2019, 10:07 AM   #3
Gone Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Sep 2009
Location: West of Mayberry
Posts: 396
Default Re: Problems starting/ getting power

88 or 98 ? 88 only have one plug
trig123 is online now   Reply With Quote
Unread 03-02-2019, 10:08 AM   #4
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 12
Default Re: Problems starting/ getting power

88..sorry, spark plug lol


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jcrouch023 is offline   Reply With Quote
Unread 03-02-2019, 11:01 AM   #5
Test before replacing
E-Z-GO
 
Join Date: Aug 2013
Location: Ohio side of the Pennsylvania border.
Posts: 2,091
Default Re: Problems starting/ getting power

Here is your manual. I need to get some work done outside, so I don't have time to ask a few questions before troubleshooting.

My first thought is that if it's definitely an electrical issue, I would lean towards hidden corrosion in the positive battery cable.

I will have questions later, but for now bypass that cable, and see what happens.
Attached Files
File Type: pdf 1988 EZGO Marathon Owner's Manual.pdf (6.82 MB, 0 views)
cart around is offline   Reply With Quote
Unread 03-02-2019, 12:32 PM   #6
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 12
Default Re: Problems starting/ getting power

Thank you. I will go mess around with the positive cable and see if I can find anything. My next guesses are solenoid, f/r switch, or generator..but I donít want to just start buying things lol.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jcrouch023 is offline   Reply With Quote
Unread 03-02-2019, 01:09 PM   #7
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jan 2019
Location: Bulverde, TX
Posts: 16
Default Re: Problems starting/ getting power

If the crankshaft case seals are bad it will hardly run. With the engine running, spray some flammable aerosol(supertech brake cleaner) at the seal where the crankshaft comes out of the case(clutchside) and if it revs up the seal is bad.
donjetman is offline   Reply With Quote
Unread 03-02-2019, 01:49 PM   #8
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 12
Default Re: Problems starting/ getting power

Well once it engages it seems to run fine speed wise and drives around the yard. But, when I let off the pedal to slow down and go to press it again itís like the battery is completely dead with no juice. (Which itís not)



Sent from my iPhone using Tapatalk
Jcrouch023 is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2019, 07:40 AM   #9
Gone Wild
 
StoveBolt's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Brooklyn, Michigan "Home of M.I.S."
Posts: 2,365
Default Re: Problems starting/ getting power

Quote:
Originally Posted by Jcrouch023 View Post
Also, it seems to start back up after sitting for hours on the battery tender. Even though the battery is already charged? Makes no sense.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sometimes batteries will fool you, after running around and not starting check with a volt meter
on the battery posts and see what you have... then on the ends of the cables.
StoveBolt is online now   Reply With Quote
Unread 03-03-2019, 08:18 AM   #10
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 12
Default Re: Problems starting/ getting power

I tried that last time it died on me and was still getting 12.6 volts. Everything else works too, headlights are bright, rear beeper loud.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jcrouch023 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
G1 not starting...no power power coming from magneto? Gas Yamaha
G1 starting problems Gas Yamaha
(( TXT Starting Problems Gas EZGO
Starting Problems Gas EZGO
Starting problems Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 05:20 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.