lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO
Gas EZGO Gas EZGO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-06-2019, 03:24 PM   #1
Gone Wild
 
Bray6092's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 289
Default 2001 Ezgo no spark

Cart was running fine

Now no spark

New battery new plugs have been replaced.


What would be my next check
Bray6092 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 04-07-2019, 12:32 AM   #2
Gone Wild
 
Bray6092's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 289
Default Re: 2001 Ezgo no spark

Update I got plugs sparking had bad ground wire.

Cart still not starting
Bray6092 is offline   Reply With Quote
Unread 04-11-2019, 07:36 PM   #3
Gone Wild
 
Bray6092's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 289
Default Re: 2001 Ezgo no spark

Cannot get my gas cart to smart. It was running fine. I change plugs battery air filter and fuel filter. Now I can’t get it to start
Bray6092 is offline   Reply With Quote
Unread 04-11-2019, 08:49 PM   #4
Gone Wild
 
trig123's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Sep 2009
Location: West of Mayberry
Posts: 493
Default Re: 2001 Ezgo no spark

Explain a little better on exactly what happened. Was it running before you changed the battery. Sorry but I am confused on you issue. Maybe if we know more we can help.
trig123 is offline   Reply With Quote
Unread 04-12-2019, 05:55 AM   #5
Gone Wild
 
Bray6092's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 289
Default Re: 2001 Ezgo no spark

Cart was running fine. I changed plugs battery fuel filter and air filter. I went to start it. Now it just turns over and will not fire up and run.

Spark plugs are sparking
Fuel pump is pumping
Bray6092 is offline   Reply With Quote
Unread 04-12-2019, 05:57 AM   #6
Gone Wild
 
trig123's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Sep 2009
Location: West of Mayberry
Posts: 493
Default Re: 2001 Ezgo no spark

Check throttle linkage and make sure it is opening throttle plates wide open. Remove the new spark plugs and put the old ones back in. What do the new plugs look like. Does they look like new and no gas ever got to them ? Can you upload a picture of them ?
trig123 is offline   Reply With Quote
Unread 04-12-2019, 06:29 AM   #7
Gone Wild
 
Bray6092's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 289
Default Re: 2001 Ezgo no spark

All wires looks secured.

Not sure if I’m understanding right

But on solenoid the post furthest from battery has 12.54 volts. The other had 12.03 when accelerator is pushed.

It’s like it is getting no fuel or no spark. Which I’ve checked both.
Bray6092 is offline   Reply With Quote
Unread 04-12-2019, 06:31 AM   #8
Gone Wild
 
trig123's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Sep 2009
Location: West of Mayberry
Posts: 493
Default Re: 2001 Ezgo no spark

I edited my post. Read it again. I was not woke up good when I posted
trig123 is offline   Reply With Quote
Unread 04-12-2019, 06:35 AM   #9
Gone Wild
 
trig123's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Sep 2009
Location: West of Mayberry
Posts: 493
Default Re: 2001 Ezgo no spark

Quote:
Originally Posted by Bray6092 View Post
All wires looks secured.

Not sure if I’m understanding right

But on solenoid the post furthest from battery has 12.54 volts. The other had 12.03 when accelerator is pushed.

It’s like it is getting no fuel or no spark. Which I’ve checked both.
Both posts on solenoid should be the same. You did install battery in the correct way ? Just asking because it has been done in the past by many people when in a hurry :)
Take a test light and probe the two small wires on the coil. Spin the engine over with wires still connected. Do you get a solid light or does the test light flash ?
trig123 is offline   Reply With Quote
Unread 04-12-2019, 06:41 AM   #10
Gone Wild
 
Bray6092's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 289
Default Re: 2001 Ezgo no spark

Yes gas on plugs. Iím
Thinking maybe the park isnít bug enough.

New plugs posted
Attached Images
File Type: jpg 87A1B2A0-3ACB-4764-95CE-8537C66F5A4F.jpg (154.4 KB, 0 views)
File Type: jpg 375F034F-03E3-49ED-9383-27BA8589C3F3.jpg (197.2 KB, 0 views)
Bray6092 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2001 FE90 no spark Gas Club Car
1980 ezgo gas SPARK/NO SPARK Gas EZGO
2001 club car no spark Gas Club Car
Is my EZGO an early 2001 or a 2001.5+? Gas EZGO
2001 Gas ez-go TXT no spark Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 09:36 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.