lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO
Gas EZGO Gas EZGO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-10-2019, 10:31 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
Default No spark in forward and neutral 2016 Ezgo Express l6

This 2016 Ezgo had been starting and operating in F-N-R until last week. The cart has a radio sound system including an amplifier and bass unit.

After the amp was removed hastily and installed again in the cart the no spark condition in forward and neutral started. The solenoid was replaced after the no spark condition by the owner of the cart.

I never had run across a no spark condition like this before on a golf cart. I welcome any suggestions or solutions the forum has to offer. Thanks
kdoged1 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 05-13-2019, 08:37 AM   #2
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 26
Default Re: No spark in forward and neutral 2016 Ezgo Express l6

If you’re getting spark in reverse but not forward and neutral I would think ground fault. Check all your ground wires and connections
swhite832 is offline   Reply With Quote
Unread 05-13-2019, 08:48 AM   #3
lost in the woods
 
CP241's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2018
Location: GA
Posts: 2,626
Default Re: No spark in forward and neutral 2016 Ezgo Express l6

Can you clarify how the amp was removed hastily? was it stolen? Wires cut? Something else?

Silly question, but have you checked fuses? There's a chance that somehow either power or ground (not exactly sure how this cart works, i've never worked on one) is back feeding through the reverse switch or reverse lights, and feeding the power or ground that's missing to complete the circuit, so it has spark in reverse. In forward, there's nothing going through the reverse switch, buzzer, or lights (depending on exactly what it's equipped with) so there's nothing to back feed through and complete whatever circuit is missing.

As said, I've never worked on one of those carts but know plenty about wiring and electrical. Blown fuses or loose/floating grounds can cause all sorts of weird issues.
CP241 is offline   Reply With Quote
Unread 05-13-2019, 09:25 AM   #4
Getting Wild
 
gotti's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2015
Location: Alabama
Posts: 149
Default Re: No spark in forward and neutral 2016 Ezgo Express l6

Check the fuses and then trace all the wires to make sure nothing came loose. You'd be surprised how much chaos one bad ground at the wrong place can cause.
gotti is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2016 EZGO Express S4 and need a limited slip differential Gas EZGO
2016 Express L6 LED lights? Gas EZGO
Express L6 2016 need for speed Gas EZGO
2016 EZ-GO express S4 is dead ! Gas EZGO
Cover for 2016 Ezgo Express S4 Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 10:27 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.