lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO
Gas EZGO Gas EZGO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-24-2013, 09:11 AM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
Default 12.8 volts at starter but doesn't work

I have an 85 ezgo cart (2cycle). The starter worked fine before I removed it 5 days ago to rebuild the engine. Once I reinstalled the starter, it didn't work. I have verified all connections and see 12.8v at all 4 posts on the started when the gas pedal is pushed. See 12.8v at brushes also. Starter turns freely and the engine turns over by hand easily. What should I do next?
wwessells is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 09-24-2013, 09:49 AM   #2
Gone Wild
 
DOOmsman's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Jul 2008
Location: Reddick IL
Posts: 10,849
Default Re: 12.8 volts at starter but doesn't work

Voltage on all posts could be no ground?
DOOmsman is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 05:37 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
Default Re: 12.8 volts at starter but doesn't work

Cleaned all connectors while verifying connections. I have done a continuity check from the frame to the starter casing and it is grounded. Also checked from battery braided cable to starter casing - good continuity.
wwessells is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 06:38 PM   #4
Gone Wild
 
Join Date: Apr 2011
Location: Washington State
Posts: 281
Default Re: 12.8 volts at starter but doesn't work

check your fwd/rev switch. Do you have a good ground to the switch? operate switch in fw/and rev, see if you have and starter woring.
jeffrun is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2013, 07:05 PM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 4
Default Re: 12.8 volts at starter but doesn't work

I can't explain why but when verifying ground at fwd/rev switch which was good. I decided to check voltage at all points to see if readings were the same before. Couldn't read 12.8 anywhere. Started backtracking from fwd/rev switch - nothing there. Went to ignition switch and next thing I know is the starter started working. Motor won't start but I'll start another thread on that. Thanx to all for your help
wwessells is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Can't get starter generator to work Gas EZGO
How does a G16 starter/generator work? Gas Yamaha
Will 12 volts work just to test/move my cart? Electric golf carts
Club Car Carry All II Starter Won't Work Gas Club Car
1987 EZGO Starter Generator.. which ones work Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 09:50 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.