lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha
Gas Yamaha Gas Yamaha Golf Cars; G1 through "The Drive" and U-Max Utility Vehicles



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 02-06-2017, 11:44 AM   #1
Gone Wild
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 495
Default G9 battery keeps going completely dead HELP

Hello BGW I am fooling around with a G9 I picked up. Cart will run fine for a few days, then it will be completely dead. Checked battery with the meter and it showed less than 1 volt. This is a new battery in the cart. When cart is running at full speed it is putting out 14.22 volts to the battery. Also cart only has headlights and horn. What could be causing it to drain my battery???? Thank you again
grandpa1 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 02-06-2017, 10:38 PM   #2
G8 Specialist
Yamaha
 
Join Date: Jun 2009
Location: Phoenix
Posts: 7,722
Default Re: G9 battery keeps going completely dead HELP

Put car in a semi dark place. Turn off ignition, lights , radio, etc. Remove positive battery cable, observe wheather there is a spark when touching battery cable end back to positive battery post. If there is a spark, you have a current draw (something drawing current from the battery). Start disconnecting circuits as you continue checking for a spark at battery post, one at a time. When it stops sparking, you've found your culprit!!
Mike Mac is offline   Reply With Quote
Unread 02-07-2017, 08:50 AM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 9
Default Re: G9 battery keeps going completely dead HELP

Does this work with the ground cable also?
troyr_2000 is offline   Reply With Quote
Unread 02-07-2017, 01:29 PM   #4
Gone Wild
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 495
Default Re: G9 battery keeps going completely dead HELP

OK I will start looking
grandpa1 is offline   Reply With Quote
Unread 02-07-2017, 04:54 PM   #5
G8 Specialist
Yamaha
 
Join Date: Jun 2009
Location: Phoenix
Posts: 7,722
Default Re: G9 battery keeps going completely dead HELP

Troy, it probably does, but I've only had to do this once (like 30 yrs ago). And I think I used the positive cable!!
Mike Mac is offline   Reply With Quote
Unread 02-08-2017, 01:29 PM   #6
Gone Wild
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 495
Default Re: G9 battery keeps going completely dead HELP

OK, I have taken all Accessories loose from the battery. I even unhooked the wire from solenoid to starter generator and disconnect the two small wires. So all I have is the main positive cable going to the solenoid and I am still getting a lil arc at the battery when I touch it to the post. Cart sat for 2 days and dropped 6 volts. HELP
grandpa1 is offline   Reply With Quote
Unread 02-08-2017, 01:44 PM   #7
Gone Wild
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 495
Default Re: G9 battery keeps going completely dead HELP

I even disconnected the key switch and I still have a small spark
grandpa1 is offline   Reply With Quote
Unread 02-08-2017, 02:18 PM   #8
maintaining a low profile
 
Dave in VA's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Oct 2009
Location: SW Virginia USA
Posts: 4,223
Default Re: G9 battery keeps going completely dead HELP

You're going to have to start checking the wire harness for damage. Start under the floor beneath the brake, where the stop switch plugs in. Sounds like you've got 12v going to the frame...
Dave in VA is offline   Reply With Quote
Unread 02-08-2017, 03:05 PM   #9
Gone Wild
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 495
Default Re: G9 battery keeps going completely dead HELP

I put the meter to the frame in a couple of places. Didn't get any reading from that. I can tell you there is alot of frame rusted away
grandpa1 is offline   Reply With Quote
Unread 02-09-2017, 02:34 PM   #10
Gone Wild
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 495
Default Re: G9 battery keeps going completely dead HELP

Still have found nothing jumping out as to why I am loosing voltage. No power has been detected on the frame at all. I know the battery cables look pitiful, but I don't think that would cause voltage loss.
grandpa1 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Club Car completely dead Electric Club Car
completely dead Club Car. Electric Club Car
EZGO TXT Gas Completely Dead Gas EZGO
95 DCS completely dead Electric EZGO
79 EZ GO went completely dead Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 09:12 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.