lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha
Gas Yamaha Gas Yamaha Golf Cars; G1 through "The Drive" and U-Max Utility Vehicles



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-31-2018, 08:49 PM   #1
Not Yet Wild
Yamaha
 
Join Date: Jun 2018
Location: Massachusetts
Posts: 3
Default G1 vibration after new motor mounts were installed....any ideas?

Hi. I had to install new motor mounts in my G1 as let's just say I needed to be towed in. Now that the new mounts are in the machine vibrates so bad you think it will fall a part. Any ideas? Everything looks lined up.
It never had a vibration before. Am I missing something?
denh1@verizon.net is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-01-2018, 06:21 AM   #2
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 55
Default Re: G1 vibration after new motor mounts were installed....any ideas?

Maybe the engine mounting bolts are loose . Loo under the bottom center of cart . Should be 4 bolts .
gravesj1s is offline   Reply With Quote
Unread 08-01-2018, 03:25 PM   #3
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: Jan 2017
Location: venice
Posts: 728
Default Re: G1 vibration after new motor mounts were installed....any ideas?

also look at the new engine mounts compared to the old ones.

check the pics I posted here.

G1 engine mounts/dampners


I had that issue with aftermarket mounts. They are different and I found they were rubbing the frame (swingarm) and sending vibrations through it.
mikeasis is offline   Reply With Quote
Unread 08-01-2018, 04:41 PM   #4
Not Yet Wild
Yamaha
 
Join Date: Jun 2018
Location: Massachusetts
Posts: 3
Default Re: G1 vibration after new motor mounts were installed....any ideas?

I was looking at the same thing.. I thought they were hitting the frame. Thanks I'll cut off that extra plate and post the out come.
denh1@verizon.net is offline   Reply With Quote
Unread 08-02-2018, 04:22 PM   #5
Not Yet Wild
Yamaha
 
Join Date: Jun 2018
Location: Massachusetts
Posts: 3
Default Re: G1 vibration after new motor mounts were installed....any ideas?

That was it.. I cut off the small extended piece and no more vibrations

Thanks again!
denh1@verizon.net is offline   Reply With Quote
Unread 08-02-2018, 05:16 PM   #6
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: Jan 2017
Location: venice
Posts: 728
Default Re: G1 vibration after new motor mounts were installed....any ideas?



Thing is I don't think the OE mounts are available anymore and all the aftermarket ones seem to be setup this way for some reason. It drove me a little more crazy until I figured it out.
mikeasis is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
93 Marathon GE motor Vibration Electric EZGO
Anti vibration rubber mounts Clone Engine Swaps
Need to secure new motor mounts, any ideas? Gas EZGO
87 ezgo bad vibration in motor Gas EZGO
Anyone have pics of G1 with radio installed looking for ideas!! Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 10:39 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.