lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha
Gas Yamaha Gas Yamaha Golf Cars; G1 through "The Drive" and U-Max Utility Vehicles



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-05-2008, 07:58 PM   #1
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2008
Location: rochester,mn
Posts: 31
Default older g2 running help

I picked up an old and beat up cart. Looks like a g2. Well i put the battery in. opened the air box and pulled the choke open full she started up. It takes the choke full to run. Will not run unless choke is full.

I washed it and drove 100 yards and it just losted everything nopower nothing. Battery is good, getting current to the switch. Woundering what to do..
cjcustoms is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 05-05-2008, 08:43 PM   #2
Gone Wild
 
groundpounder's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Sep 2007
Location: maine
Posts: 3,340
Default Re: older g2 running help

jump your 2 peddle wires together if it starts its your switch. also check the fuses check all ground wires on the cart to.
groundpounder is offline   Reply With Quote
Unread 05-05-2008, 10:27 PM   #3
Gone Crazy
 
Join Date: Jan 2007
Location: Chesterfield, Va
Posts: 5,098
Default Re: older g2 running help

While you're at it, pull the carb and clean it real good since you have to choke it to run. Those carts just seem to keep running...........
crash12888 is offline   Reply With Quote
Unread 05-09-2008, 09:54 AM   #4
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2008
Location: rochester,mn
Posts: 31
Default Re: older g2 running help

K thanks guys i jumped the relay assy and i found that is the problem
cjcustoms is offline   Reply With Quote
Unread 05-09-2008, 09:59 PM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: May 2008
Posts: 5
Default Re: older g2 running help

where is relay asembely?
engineman44 is offline   Reply With Quote
Unread 05-10-2008, 12:17 AM   #6
Gone Wild
 
groundpounder's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Sep 2007
Location: maine
Posts: 3,340
Default Re: older g2 running help

glad we could help.
groundpounder is offline   Reply With Quote
Unread 05-14-2008, 05:32 PM   #7
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2008
Location: rochester,mn
Posts: 31
Default Re: older g2 running help

hey guys i thought that the relay was the problem. I ordered a new one slapped it in and still nothing. I don't understand still have power everywhere. BUt when i push the pedal in still nothing. When i touch both studes with a plyers it sparks and the starter starts to move. Any ideas
cjcustoms is offline   Reply With Quote
Unread 05-14-2008, 06:19 PM   #8
Sometime's............
 
smallblock450sl's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Oct 2007
Location: Tacoma Washington
Posts: 11,274
Default Re: older g2 running help

Quote:
Originally Posted by cjcustoms View Post
hey guys i thought that the relay was the problem. I ordered a new one slapped it in and still nothing. I don't understand still have power everywhere. BUt when i push the pedal in still nothing. When i touch both studes with a plyers it sparks and the starter starts to move. Any ideas
Take a volt meter...Test the small black wire on the solenoid/relay, You should have battery voltage all the time, if not a bad ground situation (most likley the wire harness). Test the small red lead to the solenoid, when you push on the accelerator, you should have 12 volts and the solenoid would energize letting current flow to the starter. Now if you have ground all the time, but no voltage at the red wire, go to you "accelerator stop switch", you should have a brown and a red/white wire. Test voltage at the brown wire (on the wire harness side) if not 12 volt you have a battery/fuse/key switch or wire harness failure. Thats the "flow" from the battery to the accelerator stop switch. Hope this helped. Later Dave

Last edited by smallblock450sl; 05-14-2008 at 06:21 PM.. Reason: bad spelling
smallblock450sl is offline   Reply With Quote
Unread 05-14-2008, 08:17 PM   #9
Gone Wild
 
groundpounder's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Sep 2007
Location: maine
Posts: 3,340
Default Re: older g2 running help

take a wire hook it to the neg side of the battery. the other end to the valve cover on top of the motor. just to see if it starts i have had problems with ground wires on Yamaha cart. then let me know how you make out
groundpounder is offline   Reply With Quote
Unread 05-15-2008, 03:23 PM   #10
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2008
Location: rochester,mn
Posts: 31
Default Re: older g2 running help

thanks guys i will have to try it all
cjcustoms is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
problems with older yamaha gas Gas Yamaha
Older EZGO Electric EZGO
older charger help Electric EZGO
new style body on older cart Body and Paint
HELP!!!Need front end cowl for older cart! Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 12:27 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.