lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha
Gas Yamaha Gas Yamaha Golf Cars; G1 through "The Drive" and U-Max Utility Vehicles



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-03-2012, 09:10 PM   #1
Not Yet Wild
 
PcolaKB's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pensacola
Posts: 46
Default g16 runs good cold but not when hot

Changed the fuel lines, cleaned tank, cleaned carb, new fuel filter,new plug, new oil (1qt).
It runs great cold and as long as you keep going it's fine but if you stop after it gets hot it is almost impossible to get cranked. Then if it cranks it will run good again.
I used 1/4" on all the fuel lines and vacuum lines because that's what was on it. Went back with good clamps.
Can someone point me in the right direction? Tried the search but didn't see anything.
Thanks!
PcolaKB is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 03-03-2012, 09:25 PM   #2
I Refuse To Get Stuck!!!
 
pachanga90's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2010
Location: Hamlin,NY
Posts: 5,411
Default Re: g16 runs good cold but not when hot

You said,"If it cranks",Do you mean that you hit the pedal and it just clicks and the engine does not spin?If so,I'd say the starter-solenoid is on its' way out,or you have a wiring problem.There are a couple of grounds that go from the engine to battery,and also from engine to electrical-box on the left-side.My wifes' G16 had a intermittent start problem,and the ground from the electric-panel to the harness was bad.I ran a new ground,problem solved.Look in the Gas Yamaha stickies for a diagram and follow the wires.Hope this helps.
pachanga90 is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2012, 10:32 PM   #3
Not Yet Wild
 
PcolaKB's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pensacola
Posts: 46
Default Re: g16 runs good cold but not when hot

It spins good but acts like its not getting fuel. I wonder if the Vacuum hose on the crankcase end is leaking after it heats up? If I keep spinning it eventually it will fire back up sometimes. Maybe the fuel pump diaphragm gets just enough friction to warm it up and cause an issue. Something to do with heat.
PcolaKB is offline   Reply With Quote
Unread 03-04-2012, 01:32 AM   #4
I Refuse To Get Stuck!!!
 
pachanga90's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2010
Location: Hamlin,NY
Posts: 5,411
Default Re: g16 runs good cold but not when hot

The Ignition-box may be on its' way out.My Dad has a G8 that would run fine,half-hour later it wouldn't start.If you know someone with the same cart,swap the ignition-boxes and see if the problem stops.
pachanga90 is offline   Reply With Quote
Unread 03-05-2012, 03:21 PM   #5
Vegas modded 420
 
sho305's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Jun 2009
Location: West MI
Posts: 14,924
Default Re: g16 runs good cold but not when hot

Are you sure the fins on the cylinder/head are clean, if they get plugged with dirt it will overheat. I would check the spark when it does it, could be a coil going bad or ignition part.
sho305 is offline   Reply With Quote
Unread 03-05-2012, 08:31 PM   #6
Not Yet Wild
 
PcolaKB's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pensacola
Posts: 46
Default Re: g16 runs good cold but not when hot

Ran it yesterday with no problem. Ran again today no problem. After reading the post about batteries I think maybe running it more is keeping the battery charged. Probably needs a battery anyway.
Thanks for the replies!
PcolaKB is offline   Reply With Quote
Unread 03-05-2012, 10:31 PM   #7
Vegas modded 420
 
sho305's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Jun 2009
Location: West MI
Posts: 14,924
Default Re: g16 runs good cold but not when hot

My battery is toast, last time I ran it in the fall I put a jumper box on the battery tray and off I went. I'll be getting a new one this spring. But it will run fine even without enough power to start.
sho305 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Looking for a good cold weather enclosure and heater. Electric EZGO
runs good cold runs bad hot? Gas EZGO
Runs great cold / Not so good Hot ? Gas EZGO
My 1993 Club Car runs only when its cold Gas Club Car
My 1993 Club Car only runs when its cold Gas Club Car


All times are GMT -5. The time now is 05:30 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.