lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric golf carts > Melex


Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 01-23-2013, 07:34 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Unhappy Tried to drive with charger plug in!

I have a Melex 512 - Has been working great no issues. Backed up today not realizing the charger was still plugged into the cart - But charger was not plugged in the wall outlet. When I stopped to remove the plug, the cable had stretched a bit and one prong was already about halfway out, quite a bit of stress on the cable and prongs. Unplugged - Now nothing, won't move. Have 39V at solenoid, and hearing clicks when moving drive lever from F to R. Tried all the basics - Key on and off, disconnect and reconnect battery. Wondering if stretching shorted wires inside charge cable, thus shorting something electrical in cart? Any ideas would be appreciated.
WALTERS11 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 01-23-2013, 07:39 PM   #2
BGW Sponsor
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 66,605
Default Re: Tried to drive with charger plug in!

Not sure the Melex 512 has a reed switch like the Ezgo? If so you have an extra small wire coming out of the back of the charge receptacle.
Does the solenoid click when you try to go?
scottyb is online now   Reply With Quote
Unread 01-24-2013, 07:22 AM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Default Re: Tried to drive with charger plug in!

Do not have a small wire out of the charge receptacle, just pos and neg cables to batteries. Solenoid does not click at all - This is my first cart, shouldn't there be some sort of fuse somewhere in case of a short? What protects the electrical system?
WALTERS11 is offline   Reply With Quote
Unread 01-30-2013, 03:42 AM   #4
Gone Wild
 
BumbleBee's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Apr 2010
Location: Latonia KY
Posts: 603
Default Re: Tried to drive with charger plug in!

if you are getting voltage at the cable side of the solenoid, check to make sure you are getting voltage at the pin side, (small post on what would be the front of the solenoid. you should only have voltage when you press on the pedal. I would unhook the wire, connect the positive to it then ground to the negative on the battery stack, see what you get. other than a possible blown fuse you are going to have to chase this out thru the wire harness looking for voltage all the way out to the motor.

Good luck.

Arin
BumbleBee is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric golf carts > Melex


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Powerwise charger w/ Club Car round three prong charger plug HOT!! Electric EZGO
charger plug getting hot Electric Yamaha
when to plug in the charger? Electric Club Car
Charger plug for E-Z-Go powerwise charger Golf Carts and Parts


All times are GMT -5. The time now is 09:35 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.