lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-01-2010, 08:45 AM   #1
BJustice
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Oct 2009
Location: Atlanta, GA
Posts: 19
Default Melted Battery Post

My neighbor has a 07, 48V Ez-Go that he bought used last year. While cruising around the subdivision last week, the last battery post, (+) terminal, in the series MELTED! There was nothing left but a pool of lead. The batteries are only 4 months old. The cart came with a speed chip, upgraded motor, radio, lifted, etc... He is not very handy, so I am trying to help him out. I am relatively handy, just not too familiar with newer vintage carts. It sounds like a current issue, but I do not l know what to check or where to start.
Any suggestions of where to start to find the cause of the meltdown? What other information is needed to help?

Thanks!
BJustice is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 03-01-2010, 08:53 AM   #2
scottyb
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 69,365
Default Re: Melted Battery Post

Melted posts are caused by a loose connection ..... eventually the amperage begins arcing across the loose pieces until the heat from the arc melts the post. There is a fix...... Oh, and check the water and cables connection once a month


Roady's battery terminal Repair:
http://www.buggiesgonewild.com/batte...nal-repair.php
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 03-01-2010, 08:55 AM   #3
Tech Support
How Can I Help?
 
Tech Support's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: SW Wisc & West Central, FL
Posts: 1,000
Default Re: Melted Battery Post

I'm sure some other will chirp in with good suggestions for the cart specific, but for the record, when I've seen a melted post, it was determined that it was caused by a loose/corroded connection which then started the arcing and melt down.
Tech Support is offline   Reply With Quote
Unread 03-01-2010, 09:59 AM   #4
golfcarfixer
Gone Wild
 
golfcarfixer's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2009
Location: Forest City N.C.
Posts: 2,660
Default Re: Melted Battery Post

Quote:
Originally Posted by Tech Support View Post
I'm sure some other will chirp in with good suggestions for the cart specific, but for the record, when I've seen a melted post, it was determined that it was caused by a loose/corroded connection which then started the arcing and melt down.
golfcarfixer is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Melted a batt. post Electric Club Car
Melted post Electric EZGO
Melted battery post Electric Club Car
Melted battery post Electric EZGO
melted cable and post! Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 10:46 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.