lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric golf carts > Star and Fairplay


Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 01-08-2017, 02:12 AM   #1
Not Yet Wild
 
lifeguard_aus's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Gold Coast, Queensland AUSTRALIA
Posts: 2
Default 2005 Fair Play not running

Hi all


Apparently it was running then stopped

The owner turned the key switch a few times and it once again ran, until it stopped and hasn't Worked since

It has a sepex 1244 controller

I changed out his 1244 for one of mine ( second hand) as the LED wasn't flashing anything. ( I don't own a programmer as yet )

After putting it back together the motor ran for about 5 seconds then stopped

I have checked the following

- micro switch at the Pedal is clicking
- did a motor check -( with a 12 V battery) tested fine
- checked all leads - a little cracked but as far as I can tell no contact with the frame


This is what is happening

1.Turn key to on

Controller flashes normal

2. Switch to fwd

3. Depress pedal slowly

I hear the SW180 48V DC Contactor click twice and the controller flashes 1,3

Fault codes indicated possible defective controller or field issue with motor
- both were fine when tested

Have you come across this before and any suggestions

It was looked at by another guy and I'm not 100% sure the main contactor wire is in the correct position - B- on the controller

Any help would be greatly appreciated

Last edited by lifeguard_aus; 01-08-2017 at 02:16 AM.. Reason: Description of main contacter
lifeguard_aus is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 02-03-2017, 12:16 PM   #2
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 20
Default Re: 2005 Fair Play not running

http://curtisinstruments.com/index.c...eID=1&langid=1

Try using the manual for detailed drawings, but basically on a 1244, you have 5 posts.
F1, F1 Cable from motor, some motors will be S2, this is your first field cable, also called a stator, which is where the S comes from on some motors
B-, negative from battery
M-, A2 cable from motor
B+, A1 cable from motor, and the B+ cable from the line contactor
F2, F2 or S1 Field cable from motor

Start with putting cables in the correct spots, and post again. Before you put the field cables back on the controller, do an ohm check from cable end to cable end with your meter. If you have close to 0 Ohms, your cables are probably good, and so are your fields. Not sure if it wiped out the mosfets in the controller or not, but putting the cables in their correct positions can't hurt. If you still have 1,3 code after putting cables in correct positions, and your field cables and motor are fine, you wiped out a mosfet in the controller most likely.
joeb65 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
1244 controller, clicks twice, main contact, not running
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric golf carts > Star and Fairplay


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2005 EZGO TXT motor not running and running jerky Electric EZGO
2005 TXT Smokes Badly, Running Hot Gas EZGO
2005 club car running problem Gas Club Car
Is $2500 fair for a 2005 Yami Gas Gas Yamaha
2005 freedom stops while running Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 08:55 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.