Buggies Gone Wild Golf Cart Forum

Buggies Gone Wild Golf Cart Forum (https://www.buggiesgonewild.com/index.php)
-   Harley Davidson (https://www.buggiesgonewild.com/forumdisplay.php?f=78)
-   -   HD 1979-1981 MG IV arcing when connecting negative terminal. (https://www.buggiesgonewild.com/showthread.php?t=167322)

Jrose137 08-02-2020 07:22 PM

HD 1979-1981 MG IV arcing when connecting negative terminal.
 
I have a HD 1979-1981 MG IV . It was in pretty rough shape but I had it running a few days ago. It wasn't getting full voltage to the motor in 4th gear so I started by taking apart the left and right motor diodes, the speed switch and wiper arm assembly. I tested all the components and I am pretty sure they all were good. I had already checked all the solenoids and they are good . Once finished I cleaned them all up (lots of corrosion) and reassembled per the wiring diagram on the other post, I also have the service manual. Now when I go to reconnect the negative battery terminal on the right side of the cart I get a major arc. I'm just looking or any help as to what the issue could be. So far I have literally checked the wiring 6 times. All wires are intact and connected to the correct places. No broken connections or accidental grounds. When I disconnect the wires going to left side motor diode, the arc does not happen. Is it possible that diode is bad or blew when I reconnected everything? Any help or next steps are greatly appreciated!

Jrose137 08-18-2020 07:31 PM

Re: HD 1979-1981 MG IV arcing when connecting negative terminal.
 
Just an update. Found the short on the heat shrink. Got it all sorted out.


All times are GMT -5. The time now is 11:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.