Buggies Gone Wild Golf Cart Forum

Buggies Gone Wild Golf Cart Forum (https://www.buggiesgonewild.com/index.php)
-   Electric EZGO (https://www.buggiesgonewild.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   2001 EZ-GO Clicking won't go (https://www.buggiesgonewild.com/showthread.php?t=41176)

jwlyons 11-17-2010 04:43 PM

2001 EZ-GO Clicking won't go
 
In checking things out removed cover on FWD/Reverse Box. In checking connections I crossed two of the larger wires on the back one goes to the soleniod and one to the motor I think and the cart moved. Retested by jumping a second time and it moved again. Checked and tightened all connections. But if I try move it forward or reverse just get clicking from the seloniod if I jump the two connections it moves. Any ideas on what may be causing this. Leaving it jumped is not a solutition want to find and repair the problem. Thanks in advance for any help.... Joe

roady89 11-18-2010 12:53 AM

Re: 2001 EZ-GO Clicking won't go
 
Just because a solenoid clicks doesn't mean it's good. If you jumped the 2 large terminals and it moved then the solenoid is bad.

rabbitreborn 11-18-2010 01:00 AM

Re: 2001 EZ-GO Clicking won't go
 
ummm not to second guess Roady, but were you jumping wires on the F&R or on the solenoid? From what I am reading it sounds like you were jumping the F&R and getting results, If so, then likely as not you have some burnt contacts on the F&R and will need either some new studs, a new cam, or possibly a complete new F&R. Pictures would help to determine the extent of the damage and I am sure Scotty can assit you with whatever parts you have a need for since he is a site sponsor.

jwlyons 11-18-2010 03:46 PM

Re: 2001 EZ-GO Clicking won't go
 
2 Attachment(s)
I was jumping the F&R and getting results. If I dont't jump then just clicking from the selonoid. On one of the photo's I have blue tape on the leads that I jumped. See photo... Thanks Joe

roady89 11-18-2010 09:09 PM

Re: 2001 EZ-GO Clicking won't go
 
Quote:

Originally Posted by rabbitreborn (Post 481640)
ummm not to second guess Roady, but were you jumping wires on the F&R or on the solenoid? From what I am reading it sounds like you were jumping the F&R and getting results, If so, then likely as not you have some burnt contacts on the F&R and will need either some new studs, a new cam, or possibly a complete new F&R. Pictures would help to determine the extent of the damage and I am sure Scotty can assit you with whatever parts you have a need for since he is a site sponsor.

No reason to second guess, thats why I said IF he jumped it because he wasn't clear.

Quote:

Originally Posted by jwlyons (Post 481887)
I was jumping the F&R and getting results. If I dont't jump then just clicking from the selonoid. On one of the photo's I have blue tape on the leads that I jumped. See photo... Thanks Joe


One of your F/R terminals looks a little cooked . Try this: While pressing down on the pedal wiggle the F/R back and forth and see if it jumps. If it does then you need a F/R switch.

jwlyons 01-07-2011 02:06 PM

Re: 2001 EZ-GO Clicking won't go
 
I pulled the switch and it had burn discoloration on one side - I got parts and rebuilt and reinstalled the switch. It seemed OK no smell and works fine in Forward but I get nothing in Reverse just the clicking from the solenoid. I also tried switching the micro switches to see if one bad - see if after switching them if problem would reverse and it would go in reverse and not forward - BUT no difference still will move forward but nothing but the clicking in reverse. Any help in resolving would be great.
Thanks Joe

scottyb 01-07-2011 02:23 PM

Re: 2001 EZ-GO Clicking won't go
 
1 Attachment(s)
I think you still have some bad contact in the F&R.... In your pic the blue tape is on the terminal at 9 o'clock and 6 o'clock Jumping them connects motor terminal S1 with Controller terminal B+.... You say you have only F or R now. Try this test ~ swap cables at 9 and 3 ... do not jumper, just swap them. If you have Rev and not Forward now the F&R contacts are likely still at fault.

You can try tighten the nut (B) on the Center Pivot (X) nut a turn or 2 (max) to increase contact pressure.

jwlyons 01-07-2011 03:30 PM

Re: 2001 EZ-GO Clicking won't go
 
Quote:

Originally Posted by scottyb (Post 502143)
I think you still have some bad contact in the F&R.... In your pic the blue tape is on the terminal at 9 o'clock and 6 o'clock Jumping them connects motor terminal S1 with Controller terminal B+.... You say you have only F or R now. Try this test ~ swap cables at 9 and 3 ... do not jumper, just swap them. If you have Rev and not Forward now the F&R contacts are likely still at fault.

You can try tighten the nut (B) on the Center Pivot (X) nut a turn or 2 (max) to increase contact pressure.

Did it and just as you said have REV and not FWD. Will try tighten on nut B.
Thanks Joe

scottyb 01-07-2011 03:32 PM

Re: 2001 EZ-GO Clicking won't go
 
let me know if you need a new HD F&R If you have replaced all the stationary lugs at 9,12,3,&6 o'clock then you may just need the hd Switch cam:thumbup:

jwlyons 01-07-2011 03:59 PM

Re: 2001 EZ-GO Clicking won't go
 
Quote:

Originally Posted by jwlyons (Post 502168)
Did it and just as you said have REV and not FWD. Will try tighten on nut B.
Thanks Joe

Scotty - you are the man. Played with the B nut adjusting the tension and it is now working great............. Thanks for your help..... Joe


All times are GMT -5. The time now is 09:08 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.