Buggies Gone Wild Golf Cart Forum

Buggies Gone Wild Golf Cart Forum (https://www.buggiesgonewild.com/index.php)
-   Electric EZGO (https://www.buggiesgonewild.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   RXV Curtis Controller won't move (https://www.buggiesgonewild.com/showthread.php?t=184864)

mgray70 06-13-2022 07:42 PM

RXV Curtis Controller won't move
 
I need some help from some of you RXV guys! I don't work on many of these yet. I'm not sure if the year, but it is a Curtis controller. When I turn the key to reverse or forward, it will power up and jump, but that's it. I had to remove the motor brake to load it up. I was thinking a bad motor brake? Still will not move with the brake removed, but still connected. Where should I start?


Sent from my SM-G991U using Tapatalk

Volt_Ampere 06-13-2022 07:51 PM

Re: RXV Curtis Controller won't move
 
It won't move with the brake disabled or removed. Safety feature. It does a test to make sure the brake works during startup.

mgray70 06-13-2022 08:13 PM

Re: RXV Curtis Controller won't move
 
Quote:

Originally Posted by Volt_Ampere (Post 1894262)
It won't move with the brake disabled or removed. Safety feature. It does a test to make sure the brake works during startup.

Ok, I had read on here to remove the brake and leave the wires connected to see if it would move. So you think it's a bad brake also?

Sent from my SM-G991U using Tapatalk

Volt_Ampere 06-13-2022 08:43 PM

Re: RXV Curtis Controller won't move
 
I don't have any direct RXV experience but I have seen info here on how to diagnose brake problems.

cartdoc1969 06-13-2022 08:59 PM

Re: RXV Curtis Controller won't move
 
If the cart jumps during the startup test, it has a bad brake. One of the startup tests is the controller will try to rotate the motor 1/4 turn in each direction. If the controller sees any movement during the brake test it will fail and not allow the cart to run. You can pull the brake and disassemble it. Clean the parts and see if that helps. Make sure not to over tighten the mounting bolts. Only tighten the three mounting bolts just enough to flatten the lock washers.

SBIRD! 06-13-2022 09:11 PM

Re: RXV Curtis Controller won't move
 
The brake should ohm around 25-28.
https://www.buggiesgonewild.com/show...ke+replacement

mgray70 06-14-2022 05:09 AM

Re: RXV Curtis Controller won't move
 
Quote:

Originally Posted by cartdoc1969 (Post 1894272)
If the cart jumps during the startup test, it has a bad brake. One of the startup tests is the controller will try to rotate the motor 1/4 turn in each direction. If the controller sees any movement during the brake test it will fail and not allow the cart to run. You can pull the brake and disassemble it. Clean the parts and see if that helps. Make sure not to over tighten the mounting bolts. Only tighten the three mounting bolts just enough to flatten the lock washers.

That's exactly what it's doing! Thanks!

Sent from my SM-G991U using Tapatalk

mgray70 06-23-2022 07:56 PM

Re: RXV Curtis Controller won't move
 
Ok, I still need some help. Installed the new brake and still no go. The cart still does the brake check, however the cart doesn't jump like it did, so I'm think good, the brake is holding, but still no go. I've tried connecting my programmer, but the pins are corroded on the cart side and won't connect. These controllers don't have the direct molex connector. I've sprayed contact cleaner, but doesn't help.
What else will clean that corrosion safely? Is this the same connector as the txt48? The pins line up, but won't lock in.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bbb04bec0c.jpg

Sent from my SM-G991U using Tapatalk

cartdoc1969 06-24-2022 04:14 AM

Re: RXV Curtis Controller won't move
 
Try this. Pull both pedals back towards the seat then turn the cart on, see it it will run then. Are you getting a quick chirp from the reverse beeper during the startup tests ?

mgray70 06-26-2022 05:33 PM

Re: RXV Curtis Controller won't move
 
Quote:

Originally Posted by cartdoc1969 (Post 1895835)
Try this. Pull both pedals back towards the seat then turn the cart on, see it it will run then. Are you getting a quick chirp from the reverse beeper during the startup tests ?

I get the normal brake check and reverse buzzer if it's in reverse. No chirp. Cart is not moving like before, but still won't move afterwards. Still getting buzzer in reverse. Got my pins cleaner, but my programmer still won't connect to let me see what it's showing. I did notice some slight wear on the motor side of the shaft where the brake mounts onto. How much movement would cause it to fail? Couldn't be more than a 16th or less. Mostly on the edges. Any suggestions on connecting the programmer? Could it be the controller?

Sent from my SM-G991U using Tapatalk


All times are GMT -5. The time now is 02:25 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.