lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2011, 06:39 PM   #1
jonnymoon5
Getting Wild
 
jonnymoon5's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jul 2009
Location: New Jersey
Posts: 120
Default battery or charger problem?

my 89 ezgo works for about 10 minutes then dies whenever i use it. I charged it for about 3 hours before this happens. But the reason i don't just suspect the batteries is that the charger goes from 20 volts to 0 volts and stays there even when the cart is completely dead. is this regular or is the charger burnt out?

any help would be great
-Jm5
jonnymoon5 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 01-09-2011, 07:09 PM   #2
arcitech
Gone Wild
 
arcitech's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hampton, VA
Posts: 503
Default Re: battery or charger problem?

Quote:
Originally Posted by jonnymoon5 View Post
my 89 ezgo works for about 10 minutes then dies whenever i use it. I charged it for about 3 hours before this happens. But the reason i don't just suspect the batteries is that the charger goes from 20 volts to 0 volts and stays there even when the cart is completely dead. is this regular or is the charger burnt out?

any help would be great
-Jm5
Is your charger shutting off after 3 hours, or are you unplugging it because you see it at 0? If it is shutting off automatically and you lose a running charge after about 10 min, you may have one or more bad batteries. Plug the charger in over-night and then take a voltage reading of each battery with the charger unplugged in the morning. If any battery reads less than 6.1-6.3 volts, it may be weak. If any battery reads below 6.0 volts, you definitely have a bad battery. After you charge it and take the voltage readings, go for a ride, 1/4 to 1/2 mile is plenty, then take the voltages of each battery again. If any battery is below 6.0 volts, it is probably weak/bad. Post your voltage readings here and we'll try to help out more.
arcitech is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 07:42 PM   #3
jonnymoon5
Getting Wild
 
jonnymoon5's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jul 2009
Location: New Jersey
Posts: 120
Default Re: battery or charger problem?

Quote:
Originally Posted by arcitech View Post
Is your charger shutting off after 3 hours, or are you unplugging it because you see it at 0?.
it shuts off after about 10 minutes. and the cart barely makes it 1/4 mile before it dies.
jonnymoon5 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 09:14 PM   #4
scottyb
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 70,643
Default Re: battery or charger problem?

Bad Batteries
scottyb is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
battery or charger problem Electric Club Car
battery charger problem Electric Club Car
battery charger problem Electric EZGO
Battery Charger Problem Electric EZGO
Battery / Charger problem Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 10:17 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.