lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2017, 10:38 AM   #1
Tbirddipp
Getting Wild
 
Tbirddipp's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Nov 2015
Location: Dayton, Ohio
Posts: 134
Default Hesitation with a newly installed XCT400PDS controller

I just bought a xct400PDS controller/solenoid off of scottyB and installed it in my pre2001 EZGO PDS 36volt cart. When I push on the gas pedal the cart doesn't move right away ( maybe a second or 2 hesitation) I'm not sure if this is normal or a setting that I can change in the programming (Does it in turf or street modes) or if it's maybe something with the stock motor. Didn't seem to do this (that I can remember at least) with the old stock controller.
Is there anyone else using this controller that is experiencing this?
Tbirddipp is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 05-03-2017, 12:46 PM   #2
scottyb
Happy Carting
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 72,493
Default Re: Hesitation with a newly installed XCT400PDS controller

Did you try increasing the throttle ramp rate yet?
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2017, 12:59 PM   #3
jmauld
Getting Wild
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 90
Default Re: Hesitation with a newly installed XCT400PDS controller

Quote:
Originally Posted by Tbirddipp View Post
I just bought a xct400PDS controller/solenoid off of scottyB and installed it in my pre2001 EZGO PDS 36volt cart. When I push on the gas pedal the cart doesn't move right away ( maybe a second or 2 hesitation) I'm not sure if this is normal or a setting that I can change in the programming (Does it in turf or street modes) or if it's maybe something with the stock motor. Didn't seem to do this (that I can remember at least) with the old stock controller.
Is there anyone else using this controller that is experiencing this?
My SR48500 did this as well. I think the controller just takes a little longer to start up then the factory controller. I got used to it.
jmauld is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2017, 01:33 PM   #4
Tbirddipp
Getting Wild
 
Tbirddipp's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Nov 2015
Location: Dayton, Ohio
Posts: 134
Default Re: Hesitation with a newly installed XCT400PDS controller

Quote:
Originally Posted by scottyb View Post
Did you try increasing the throttle ramp rate yet?
I haven't tried that yet, I'm going to mess with it some this weekend if the weather isn't to bad. I'm honestly thinking that this may be normal with this controller or maybe it's caused by the stock motor. I'll let you know if I figure anything out when I mess with it this weekend.
Tbirddipp is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2017, 01:38 PM   #5
scottyb
Happy Carting
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 72,493
Default Re: Hesitation with a newly installed XCT400PDS controller

Take notice if the solenoid is slow to click or if the solenoid clicks and then the pedal has to move down much more before the cart moves.
Do this and report back to me BEFORE you start messing with the settings
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2017, 01:40 PM   #6
Tbirddipp
Getting Wild
 
Tbirddipp's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Nov 2015
Location: Dayton, Ohio
Posts: 134
Default Re: Hesitation with a newly installed XCT400PDS controller

Quote:
Originally Posted by jmauld View Post
My SR48500 did this as well. I think the controller just takes a little longer to start up then the factory controller. I got used to it.
That's what I'm kinda thinking also but wanted to see if it was the same for other people. I'm going to play with some settings to see if I can't make it any better.
Tbirddipp is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2017, 01:41 PM   #7
scottyb
Happy Carting
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 72,493
Default Re: Hesitation with a newly installed XCT400PDS controller

See post #5
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2017, 06:45 PM   #8
cgtech
Over This Interview Is...
 
cgtech's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Jun 2012
Location: AZ
Posts: 17,443
Default Re: Hesitation with a newly installed XCT400PDS controller

Well, if you are gonna throw caution to the wind, at least save (or write down) the original values of stuff before you change it. That way if you make it worse, you can go back to where you started.
cgtech is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2017, 07:56 PM   #9
scottyb
Happy Carting
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 72,493
Default Re: Hesitation with a newly installed XCT400PDS controller

Quote:
Originally Posted by cgtech View Post
Well, if you are gonna throw caution to the wind, at least save (or write down) the original values of stuff before you change it. That way if you make it worse, you can go back to where you started.
LOL amen to that
Attached Images
File Type: jpg Capture.JPG (23.1 KB, 0 views)
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 04:39 PM   #10
scottyb
Happy Carting
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 72,493
Default Re: Hesitation with a newly installed XCT400PDS controller

I was talking with Alltrax tech and asked about your hesitation problem, I got this response, hope it helps

The hesitation on start we believe is a problem with how the linearized throttle position is set, if someone gets that have them pull up the toolkit, make sure they can see linearized throttle position (a check box in the tools ŗ options window will let you see it if they canít already). We want to check the Big double sided arrow in the top left corner, if you hover your mouse over it you should see a number pop up. If itís a high number drop it to 5% if itís already at 5% drop it to 1% and see if that helps.
scottyb is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
New xct400pds Electric EZGO
Upgraded XCT400PDS and cart are lifeless Electric EZGO
Newly installed rebuilt eh 292 robins eng. w/ no pressure to the fuel pump? Gas EZGO
Installed New Controller Electric EZGO
Newly installed lift on Hunting Buggie Lifted Golf Carts


All times are GMT -5. The time now is 03:05 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. © 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.