lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-08-2011, 04:16 PM   #1
justmizell
Not Yet Wild
 
justmizell's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2010
Location: NE FL
Posts: 43
Default 36v shudder.. motor? alltrax 400. Pics

hoping i can get a little help here with my dads cart. bear with me, i will post as much as i can think of. 2005 txt i think. has 400 amp alltrax controller. recently the cart has started shuddering upon acceleration. i've read that most of the time a shudder is from a bad connection, so i have went over everything and made sure it was all tight. ever since controller was installed, sometimes you would press the pedal and the solenoid would engage but the cart would not move. he'd keep turning key on and off, switching back and forth f and r, pressing the pedal and eventually it would engage.

all connections are tight, although i can move the bolt itself if i push hard enough on some of the f&r connections.

i also found a wire going from f&r to the motor that was rubbed almost completely through. so i took it off and made another to replace it. heres a useless pic of f&r connections and a pic of motor to know which wire was replaced. rear of motor, right connection.




Something else i noticed while the rear of the cart was lifted

when pedal is pressed and solenoid engaged cart sometimes would not move. sometimes it would, but maybe 1/3 times it would not. however, if i rolled the tires just a hair the motor would engage and tires would move.. with a shudder. i did this several times in a row. sometimes motor would engage, sometimes it wouldnt and when i moved tires a hair it would jump to moving but i could still feel the shudder.

so this is where i am. batteries are all good with no bad cells, good connections, with all reading 6.2 or better. and the pack reads like 37.2 or something. not sure if it was fully charged or not but that sounded pretty good to me.

are we looking at a new motor? or could the problem be somewhere else? thanks in advance for any help.
justmizell is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 01-09-2011, 10:48 AM   #2
rabbitreborn
Gone Wild
 
rabbitreborn's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2010
Location: Central Florida
Posts: 2,751
Default Re: 36v shudder.. motor? alltrax 400. Pics

37.2 volts is pretty low at rest.... When you press the pedal down and the solenoid clicks, what is your pack reading at that point?
rabbitreborn is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 01:29 PM   #3
justmizell
Not Yet Wild
 
justmizell's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2010
Location: NE FL
Posts: 43
Default Re: 36v shudder.. motor? alltrax 400. Pics

checked again. at rest was right around 38. when solenoid engaged it went to 37.3 or so.

so i need to know whats causing the shudder, and why sometimes it wont move when pedal is pressed unless you roll the tires a tad.
justmizell is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 01:40 PM   #4
scottyb
Happy Carting
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 72,487
Default Re: 36v shudder.. motor? alltrax 400. Pics

Maybe the brushes are worn or not setting correctly. When you roll the wheel you turn the motor.
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 02:34 PM   #5
justmizell
Not Yet Wild
 
justmizell's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2010
Location: NE FL
Posts: 43
Default Re: 36v shudder.. motor? alltrax 400. Pics

thats what i was thinking. think it could cause the shudder as well?
justmizell is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 04:59 PM   #6
justmizell
Not Yet Wild
 
justmizell's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2010
Location: NE FL
Posts: 43
Default Re: 36v shudder.. motor? alltrax 400. Pics

btw, the motor says M06-1192.. if that helps any.
justmizell is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 05:46 PM   #7
justmizell
Not Yet Wild
 
justmizell's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2010
Location: NE FL
Posts: 43
Default Re: 36v shudder.. motor? alltrax 400. Pics

MO6-1192
A95-4005A-LR3.5

Ok now I'm leaning back toward f&r. Got on a minute ago and it would not move. Rolled the cart and tried, nothing. Finally it kicked in and about broke my neck. I can Engage the motor while keeping the wheels from moving an it will shudder.

This thing is hard as crap to shift between forward and reverse. Im thinking about replacing the f&r and see what happens from there.

should i replace the whole f&r? or should i just replace the cam? or should i take it all apart, clean, and reassemble the current one? as far as i know it is original stock.

tomorrow i'm gonna do some more checking with my multimeter to see if i can isolate the problem.
justmizell is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2011, 01:48 PM   #8
sonicj
Gone Wild
 
sonicj's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2010
Location: Panama City, FL
Posts: 1,408
Default Re: 36v shudder.. motor? alltrax 400. Pics

try cleaning the f&r before replacing. denatured alcohol & a toothbrush, paper towels and compressed help as well. use a protective lube like boeshield, corrosion x, or preservIT.

imo, sounds brush related. you can remove the motor endcap to inspect, clean and/or replace the brushes. unevenly worn commutators can be serviced by your local motor repair shop. (or anyone with a suitable lathe)
-sj
sonicj is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 11:22 AM   #9
JMGreco
Gone Wild
 
JMGreco's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Nov 2010
Location: Jarrettsville, MD
Posts: 206
Default Re: 36v shudder.. motor? alltrax 400. Pics

jm, any update on your situation? I am starting to get a shudder when I put the cart in reverse. Would like to hear if a new F/R switch helped.
JMGreco is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 11:31 AM   #10
justmizell
Not Yet Wild
 
justmizell's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2010
Location: NE FL
Posts: 43
Default Re: 36v shudder.. motor? alltrax 400. Pics

no, sorry.. i have been out of town. just got in last night. .. and noticed my lift and tires/rims were in for my club car... so its probably gonna get my attention first!! the ezgo is my dads, but he's been on me pretty bad about it so i'm gonna look at it as soon as i can. i'm first gonna take the f&r apart and clean it up good like sonicj said, go over everything again, see if it helps. if not, i'm not sure.. might just buy a hd one and work from there. i'll probably inspect the motor like sonic said.. but i'm not real sure what it should look like, hopefully if it is messed up i will notice something.
justmizell is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
1978 Harley Motor swap to a CRF 450cc motor. pics inside.. gearing help???/ Gas Harley Davidson
Alltrax 500 Mounting Ideas and Pics Electric EZGO
Shudder on take off Electric Club Car
Does anyone have pics of an alltrax controller installed on an EZGO PDS? Electric EZGO
Slow start shudder Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 04:43 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.