lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO
Gas EZGO Gas EZGO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-24-2017, 09:25 AM   #11
Mrjonman
Gone Wild
 
Join Date: Jun 2012
Location: Houston
Posts: 544
Default Re: 2007 ST350 won't fire

Quote:
Originally Posted by Spicyunicorn View Post
Set valve lash to .004 there's a thread on here how to do it http://www.buggiesgonewild.com/ezgo-...djustment.html
Thank you

Will be back by the house this afternoon and give this a go
Mrjonman is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 10-24-2017, 09:52 AM   #12
Cartmaster
British born Nincompoop
 
Cartmaster's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Feb 2007
Location: United Kingdom
Posts: 2,053
Default Re: 2007 ST350 won't fire

Quote:
Originally Posted by Spicyunicorn View Post
Set valve lash to .004 there's a thread on here how to do it http://www.buggiesgonewild.com/ezgo-...djustment.html
That's the link I was going to send you once home!
To use a British saying "pipped at the post" lol

Ignore the arguments regarding doing the adjustments hot or cold. Do it with the engine cold as it states in the Robin engine manual.
Cartmaster is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2017, 03:34 PM   #13
Mrjonman
Gone Wild
 
Join Date: Jun 2012
Location: Houston
Posts: 544
Default Re: 2007 ST350 won't fire

Well some of the valves appear to be in need of adjustment

However, I am on able to turn a cam by spinning the drive clutch by hand, so does this mean my drive clutch is A goner?
Mrjonman is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2017, 03:46 PM   #14
Mrjonman
Gone Wild
 
Join Date: Jun 2012
Location: Houston
Posts: 544
Default Re: 2007 ST350 won't fire

When attempting to start it, it makes a clicking noise but then that stops, I assume that is the drive clutch not catching

When trying it with valve cover off the cam just kind of twitches but never actually turns
Mrjonman is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2017, 04:37 PM   #15
Spicyunicorn
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: Jun 2015
Location: NW Iowa
Posts: 1,669
Default Re: 2007 ST350 won't fire

Sounds line you have a broken cam belt
Spicyunicorn is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2017, 05:04 PM   #16
Spicyunicorn
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: Jun 2015
Location: NW Iowa
Posts: 1,669
Default Re: 2007 ST350 won't fire

Pull the black cover off on the clutch side if motor there is a cogged belt in there if it's broke you need to time the cam when you go back together
Attached Images
File Type: jpg IMG_20171024_164342087.jpg (67.2 KB, 0 views)
File Type: jpg Screenshot_20170628-132100.jpg (37.4 KB, 0 views)
Spicyunicorn is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2017, 05:06 PM   #17
Mrjonman
Gone Wild
 
Join Date: Jun 2012
Location: Houston
Posts: 544
Default Re: 2007 ST350 won't fire

I feel like I like this better than a busted clutch
Mrjonman is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2017, 06:20 PM   #18
Mrjonman
Gone Wild
 
Join Date: Jun 2012
Location: Houston
Posts: 544
Default Re: 2007 ST350 won't fire

Quote:
Originally Posted by Spicyunicorn View Post
Pull the black cover off on the clutch side if motor there is a cogged belt in there if it's broke you need to time the cam when you go back together
Couldn't easily get the bottom bolt of the cover off but was about to open it enough by taking out top 2 bolts to remove the snapped belt.

Time to order one

And to time it do I just simply follow the instructions in the service manual?
Mrjonman is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2017, 07:01 PM   #19
Spicyunicorn
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: Jun 2015
Location: NW Iowa
Posts: 1,669
Default Re: 2007 ST350 won't fire

Yup should be the same picture as I posted it's pretty simple
Spicyunicorn is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2017, 08:39 PM   #20
Mrjonman
Gone Wild
 
Join Date: Jun 2012
Location: Houston
Posts: 544
Default Re: 2007 ST350 won't fire

Quote:
Originally Posted by Spicyunicorn View Post
Yup should be the same picture as I posted it's pretty simple
Awesome appreciate it.

Amazon Primed the belt so should be here by Thursday.

Hopefully that and valve adjustment and it'll fire
Mrjonman is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Lowering st350 Gas EZGO
Few Pics Of My ST350 Lifted Golf Carts
2007 ezgo st350 hard starting when hot Gas EZGO
2004 ST350 Not Running, gas and spark but no fire Gas EZGO
Ez-go st350 camo Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 03:46 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.