lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha
Gas Yamaha Gas Yamaha Golf Cars; G1 through "The Drive" and U-Max Utility Vehicles



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-15-2021, 01:13 PM   #1
hondo_78
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2021
Posts: 6
Default yamaha g14 no signal to solenoid

Ive got what i believe to be a 95 g14 yamahauler. I have power every place ive checked but no signal to the solenoid from my gas peddle. if i jump the solenoid and press the gas peddle down i can get it to run, if my switch tests good what would be my next step. ive put a new battery in along with a new solenoid. any help would be appreciated.
hondo_78 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 09-15-2021, 01:50 PM   #2
crash12888
Gone Crazy
 
Join Date: Jan 2007
Location: Chesterfield, Va
Posts: 5,818
Default Re: yamaha g14 no signal to solenoid

What are you jumping on the solenoid, the two big post?
Did you check your fuse?
If that's good, using your meter on DC volts, put the positive probe on positive battery, then to each of the two small post on your solenoid.
One should be grounded and give you battery volts on meter.
If neither give volts you need to determine which is ground post and find the problem there.
If you get volts from one post then the other post is the activation or positive post and should get 12V when you push the pedal.
If you don't then you have a bad key switch, foot pedal switch or break or loose connection going to positive side of the solenoid.
crash12888 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2021, 02:43 PM   #3
hondo_78
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2021
Posts: 6
Default Re: yamaha g14 no signal to solenoid

yes i jumped the two big posts. ive got power where i should have power. i press the peddle down and power goes away on positive side of smaller wires. i took the stop switch out and took apart found the spring was broken inside. gonna order new and see what happens
hondo_78 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2021, 07:54 AM   #4
crash12888
Gone Crazy
 
Join Date: Jan 2007
Location: Chesterfield, Va
Posts: 5,818
Default Re: yamaha g14 no signal to solenoid

cool, sounds like you got it,
crash12888 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2021, 01:47 PM   #5
hondo_78
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2021
Posts: 6
Default Re: yamaha g14 no signal to solenoid

ok so, up date i put a new stop switch in and i still have to jump the two big posts on the solenoid to get it to run, but when i let off the gas it shuts off like its supposed to. any ideas what else could be wrong. might start unwrapping wires and check for a broken wire
hondo_78 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2021, 02:24 PM   #6
camaroluvz28
Gone Wild
 
camaroluvz28's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Sep 2010
Location: Florida
Posts: 1,894
Default Re: yamaha g14 no signal to solenoid

Sounds like you may have a bad key switch actually... I have had them drop out under a load...Try either bypassing the switch or check voltage under a load before and after key switch...simple test that may save you some time chasing wires...
camaroluvz28 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2021, 06:34 AM   #7
crash12888
Gone Crazy
 
Join Date: Jan 2007
Location: Chesterfield, Va
Posts: 5,818
Default Re: yamaha g14 no signal to solenoid

Yea I agree, don't mess with wire harness yet,
If the solenoid will not energize with the pedal pushed but you push pedal and jump the two big post it will start and continue to run after you remove the jumper? until you let off of the pedal?

What happens when you jump from positive battery to positive small post on solenoid?
crash12888 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2021, 02:23 PM   #8
hondo_78
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2021
Posts: 6
Default Re: yamaha g14 no signal to solenoid

12v before and after the switch, nothing happens when i jump from battery to small post on solenoid
hondo_78 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2021, 02:30 PM   #9
camaroluvz28
Gone Wild
 
camaroluvz28's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Sep 2010
Location: Florida
Posts: 1,894
Default Re: yamaha g14 no signal to solenoid

Have you also tried jumping small black post on solenoid to battery negative to eliminate ground issue?
camaroluvz28 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2021, 05:11 PM   #10
hondo_78
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2021
Posts: 6
Default Re: yamaha g14 no signal to solenoid

eliminated the possibility of a bad key switch. i took one from another cart that works and same thing happens, nothing. i did run a positive to positive and negative to negative o from the battery to solenoid and nothing.
hondo_78 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
g14 no signal
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2019 ezgo valor no signal to start solenoid Gas EZGO
2011 Yamaha drive turn signal and brake add on Gas Yamaha
Turn Signal Kit - Both Taillights Blink when Signal is on Electric golf carts
Wanted: Yamaha YDRE headlight with turn signal Golf Carts and Parts
yamaha drive turn signal Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 02:37 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.