lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha
Gas Yamaha Gas Yamaha Golf Cars; G1 through "The Drive" and U-Max Utility Vehicles



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-09-2008, 09:32 AM   #1
eddaniels
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 10
Default Transmission Problem

I just purchased a 1997 G16 yesterday. It ran fine in the heated warehouse it was stored in.

I'm in Wisconsin, and I transported it two hours in 20 degree temperature. When I took it off the trailer, I had a hard time getting it shifted to reverse, the handle moved hard. Now it won't move forward. It makes a scraping sound and barely moves. Reverse seems to be ok.

Is it the cold? Any other suggestions?

Thanks
eddaniels is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 03-09-2008, 11:58 AM   #2
smallblock450sl
Sometime's............
 
smallblock450sl's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Oct 2007
Location: Tacoma Washington
Posts: 11,822
Default Re: Transmission Problem

Maybe the forward /reverse shifter cables are frozen ? Or maybe they need replacing ? Good luck Dave
smallblock450sl is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 02:22 PM   #3
eddaniels
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 10
Default Re: Transmission Problem

Thanks, Dave. Obviously I hope it's that too, and I suspect it is. I just don't want to do something that's going to cause further problems. I'll get it back in a heated space and see.
eddaniels is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2008, 08:13 AM   #4
spriddle
Admin
 
spriddle's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Dec 2006
Location: TN
Posts: 101,639
Default Re: Transmission Problem

It sounds like the shifter cables were frozen and not allowing it to change properly. Spray them really good with a good penetrating oil.

spriddle is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
speed problem Electric EZGO
Go Problem Electric EZGO
dumb ? on a golf cart transmission Gas EZGO
need a help with no go problem Electric Club Car
go cart transmission options Design Center


All times are GMT -5. The time now is 05:02 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.