lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-30-2020, 11:55 PM   #1
rockfordpi
Gone Wild
 
Join Date: May 2016
Location: Central Alabama
Posts: 839
Default rxv throttle - brake wiper errors

2013 RXV, was itermittent run, now no run.

Batteries 50.1v
Brake OHMS at 27.5

When press accelerator:
POT 1 Wiper goes from 325 to 1024
POT 1 scaled goes from 81 to 693
Mapped throttle goes from 0 to 100%
Throttle command stays at 0.

When brake pressed no input values change:
Brake command starts of at 100% and stays 100%
Mapped brake starts at and stays at 0%
POT 2 does not move on either


Turn switch off and back on then
When brake pressed:
Brake command starts of at 51% and goes to 100%
Mapped brake starts at and stays at 51%
POT 2 wiper is at 1024 an does not move
POT 2 scaled is at 259 and does not move

Clearly something funky going in with brake wiper, I am getting lots of brake wiper faults and I can replace that tomorrow. However, also getting some throttle wiper and position faults (not as many though).

I am wondering if I am missing something, is there something that could cause BOTH wipers to give errors?
rockfordpi is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 07-01-2020, 12:00 PM   #2
rockfordpi
Gone Wild
 
Join Date: May 2016
Location: Central Alabama
Posts: 839
Default Re: rxv throttle - brake wiper errors

Quote:
Originally Posted by rockfordpi View Post
2013 RXV, was itermittent run, now no run.

Batteries 50.1v
Brake OHMS at 27.5

When press accelerator:
POT 1 Wiper goes from 325 to 1024
POT 1 scaled goes from 81 to 693
Mapped throttle goes from 0 to 100%
Throttle command stays at 0.

When brake pressed no input values change:
Brake command starts of at 100% and stays 100%
Mapped brake starts at and stays at 0%
POT 2 does not move on either


Turn switch off and back on then
When brake pressed:
Brake command starts of at 51% and goes to 100%
Mapped brake starts at and stays at 51%
POT 2 wiper is at 1024 an does not move
POT 2 scaled is at 259 and does not move

Clearly something funky going in with brake wiper, I am getting lots of brake wiper faults and I can replace that tomorrow. However, also getting some throttle wiper and position faults (not as many though).

I am wondering if I am missing something, is there something that could cause BOTH wipers to give errors?
Got it. Replaced the brake pedal position sensor and it seems to have resolved the issues.

Note to anyone who has this problem in the future, the brake pedal position sensor impacts (possibly inhibits) the throttle sensor.
rockfordpi is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2020, 12:28 PM   #3
cgtech
Over This Interview Is...
 
cgtech's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Jun 2012
Location: AZ
Posts: 17,442
Default Re: rxv throttle - brake wiper errors

The commonality is they both get their 5v source from the same supply inside the controller. If one sensor is screwing with the 5v circuit, the other sensor will be offline too.
cgtech is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2013 RXV Curtis: Throttle wiper fault Electric EZGO
EZGO RXV 2013 Brake Wiper Fault Electric EZGO
Yamaha G3-E Is original throttle wiper board 0-5k or 5k-0? Electric Yamaha
XCT 500 errors- High Throttle Input Under Electric EZGO
I adjusted the throttle now the Parking brake locks as the brake pedal is pressed Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 07:57 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.