lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2022, 08:27 PM   #191
gunwhatgun
Getting Wild
E-Z-GO
 
Join Date: May 2018
Location: Tennessee
Posts: 100
Default Re: Charging System Troubleshooting

I am trying to figure out my father in law's charging issue. He has an 09 precedent and a power drive 2 charger. When we plug the charger into the cart, the charger clicks on, but the meter goes backwards past the zero, then the breaker on the charger trips. I checked the obvious things, battery cables tight and clean, R/T switch in tow, key off, connections at the cart and the wall plug are good. Wall outlet checks out fine. I am stumped, but I also have Ezgo carts, I have little to no knowledge of Club Cars.
gunwhatgun is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 08-22-2022, 08:13 PM   #192
dandell1982
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 11
Default Re: Charging System Troubleshooting

Quote:
Originally Posted by lockman1 View Post
I've been through all these steps and ame to the conclusion that my relay in the charger was bad.

Bought a new one and installed it. Charger still won't kick on.

50+ V on the red and blue wires so relay should be clicking.

48v+ across batteries

Charger works fine if I bypass the relay

Only thing strange to me is red and black going to charger is 38ishV, does that have something to do with it? Shouldn't that be the same as acrossed the batteries

Or did I just happen to get a second bad relay?
dandell1982 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2022, 05:46 PM   #193
dandell1982
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 11
Default Re: Charging System Troubleshooting

Still having charging issues

50v on red and blue but only 38-39ish on red and black at the charger....50v across the batteries
dandell1982 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Yamaha G9A electrical system troubleshooting Gas Yamaha
2006 DS IQ charging troubleshooting help Electric Club Car
charging system Gas EZGO
'96 TXT Ignition system troubleshooting Gas EZGO
batt / chg system troubleshooting Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 11:56 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.