lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha
Gas Yamaha Gas Yamaha Golf Cars; G1 through "The Drive" and U-Max Utility Vehicles



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-22-2009, 12:25 AM   #1
Herbb2u
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 28
Angry not getting any spark to plug

Hi guys been about a year since I have been on here- rebuilt my G-1 last year and it ran very good, but parked it for a couple of months and now it is not getting any spark to the plug. What should I check first. I replaced the coils behind the mag when I rebuilt it and also put on a new coil. any help would be appreciatted.
Herbb2u is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 12-22-2009, 06:05 AM   #2
GMB74
Gone Wild
 
GMB74's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Jun 2009
Location: Heluvabump,VT
Posts: 623
Default Re: not getting any spark to plug

The most common problems are loose/corroded connections and chafed wires. Check the four wires coming off the engine, and the harness especially in the area around the battery.
GMB74 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2009, 10:12 AM   #3
kogieblack
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: Apr 2009
Location: Vegas NV
Posts: 261
Default Re: not getting any spark to plug

Spark plug still okay? Ignition coil properly grounded? Spark plug wire okay?
kogieblack is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2009, 08:38 PM   #4
Herbb2u
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 28
Default Re: not getting any spark to plug

Sorry I haven't got back to you guys- but been busy with the holidays and such. You were right about the broken wire- checked wiring and found black ground wire to coil had broken off. put on a new wire and she runs great now. thanks for the help.HerbB2u.
Herbb2u is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2009, 08:44 PM   #5
TheNewGuy
Admin/Moderator
 
TheNewGuy's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ohio
Posts: 17,152
Default Re: not getting any spark to plug

Quote:
Originally Posted by Herbb2u View Post
Sorry I haven't got back to you guys- but been busy with the holidays and such. You were right about the broken wire- checked wiring and found black ground wire to coil had broken off. put on a new wire and she runs great now. thanks for the help.HerbB2u.
Great!

TheNewGuy is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2009, 05:52 AM   #6
kogieblack
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: Apr 2009
Location: Vegas NV
Posts: 261
Default Re: not getting any spark to plug

Good!
kogieblack is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
G1 spark plug Gas Yamaha
what spark plug for my g2 Gas Yamaha
which spark plug in a g1? Gas Yamaha
spark plug Gas EZGO
Spark Plug Gap Big Block Talk!


All times are GMT -5. The time now is 06:10 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.