lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha
Gas Yamaha Gas Yamaha Golf Cars; G1 through "The Drive" and U-Max Utility Vehicles



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-20-2015, 07:39 PM   #1
willie1981
Not Yet Wild
Yamaha
 
Join Date: Sep 2013
Location: east,ky
Posts: 23
Default 1982 G1 missing at WOT

I have been rebuilding a 1982 G1 from the ground up for several months now and it is starting to come together finally. The engine has been rebuilt from top to bottom, bored .25 over, shaved the head 0.025, and purchased a stock air box. It seems to idle up and down constantly and misses bad at WOT. Any advice would be appreciated. Thanks..
willie1981 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2015, 08:34 PM   #2
1970buick
Gone Wild
 
1970buick's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: maryland
Posts: 815
Default Re: 1982 G1 missing at WOT

HI, seeing as you did a full rebuild, I assume you rebuilt/cleaned the carb. Mine was doing the same thing and there was something in the main jet restricting fuel at wot
1970buick is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2015, 08:44 PM   #3
willie1981
Not Yet Wild
Yamaha
 
Join Date: Sep 2013
Location: east,ky
Posts: 23
Default Re: 1982 G1 missing at WOT

Yes, carb has been cleaned numerous times. Could the Jets need to be slightly larger from the boring and shaving of the head possibly? I pulled the plug and it appeared to be between a white and tan color.
willie1981 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2015, 08:50 PM   #4
Cvans
Gone Wild
 
Cvans's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Apr 2013
Location: Eastern SD.
Posts: 276
Default Re: 1982 G1 missing at WOT

It is possible that your jetted too lean. Check your spark plug. It should be coffee colored. If it is lighter or egg shell colored your too lean and need to get the problem resolved before the engine is damaged or seizes up. If it is dark or wet your running too rich or the plug is miss firing. If the plug is coffee colored try a new plug.
Cvans is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2015, 09:00 PM   #5
willie1981
Not Yet Wild
Yamaha
 
Join Date: Sep 2013
Location: east,ky
Posts: 23
Default Re: 1982 G1 missing at WOT

Thanks. The color does appear to be the color of an egg shell maybe slightly darker. I will get a pick of the plug in the a.m and get it posted. It seems to run smooth except at idle and WOT
willie1981 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2015, 04:13 PM   #6
chompy
Getting Wild
 
chompy's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 117
Default Re: 1982 G1 missing at WOT

My experiences with the "82" is that they have a tendency to not run very well at WOT, unlike all other G1 2 strokes. The 82 has a lower compression and odd porting in the cylinder designed really for going slow on the course. Think about changing the top end if you want more speed.
chompy is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2015, 08:40 PM   #7
willie1981
Not Yet Wild
Yamaha
 
Join Date: Sep 2013
Location: east,ky
Posts: 23
Default Re: 1982 G1 missing at WOT

That makes sense. I found a small air leak around the air box which fix the idle surging issue. Took the carburetor apart again and cleaned all of the jets. The engine idles and running so really smooth now except for wot. I am hearing get some noise in the top end. Is this normal for the 2-stroke? There was no slack in the rod or wrist pin bearings.
willie1981 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2015, 08:53 PM   #8
Cvans
Gone Wild
 
Cvans's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Apr 2013
Location: Eastern SD.
Posts: 276
Default Re: 1982 G1 missing at WOT

It's possible that your timing is advance a little too far and your hearing pre-ignition.
This could also account for the rough running at full throttle.
Cvans is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2015, 09:07 PM   #9
willie1981
Not Yet Wild
Yamaha
 
Join Date: Sep 2013
Location: east,ky
Posts: 23
Default Re: 1982 G1 missing at WOT

OK I will double check the timing. Just to verify, does turning the timing plate towards the front of the motor advance or retard the timing?
willie1981 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2015, 11:06 PM   #10
Cvans
Gone Wild
 
Cvans's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Apr 2013
Location: Eastern SD.
Posts: 276
Default Re: 1982 G1 missing at WOT

I would have to look at the service manual to tell you. I installed a diesel in my cart some time ago and can't remember how the timing is set.
Cvans is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
I.D. tag missing Electric EZGO
1982 DS missing throttle linkage Electric Club Car
98 txt MISSING something? Electric EZGO
missing something Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 11:54 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.