lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-20-2010, 04:14 PM   #1
stan354
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2008
Location: Safety Harbor, Fl.
Posts: 21
Default 2001 was running then slowed down to a shutter

I have changed the motor to a high speed high torque motor
It was running fine then slowed abruptly. stoped moving and just a click and feels like it trys to move but does not.
I have 36+ volts at the silonoid. any help would be appreciated.
2001 ezgo dcs, motor electric motor products a02-4012 w/ sf lr5.x switch kit
it has been running fine since 2008 when i installed the motor.
stan354 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 04-20-2010, 04:37 PM   #2
COURTESYCART
Gone Wild
 
Join Date: Nov 2008
Location: Montgomery, AL
Posts: 1,463
Default Re: 2001 was running then slowed down to a shutter

Have you tried testing your batts. You may have a bad cell. also those factory dcs controllers are not known to last.
COURTESYCART is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2010, 05:30 PM   #3
pggroves
steeplejack x
 
pggroves's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jan 2007
Location: Republic of Texas
Posts: 3,382
Default Re: 2001 was running then slowed down to a shutter

2001 I'm pretty sure would be a PDS not a DCS. Did the controller throw any error codes? Assuming you have not disabled the reverse buzzer.
pggroves is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2010, 05:48 PM   #4
stan354
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2008
Location: Safety Harbor, Fl.
Posts: 21
Default Re: 2001 was running then slowed down to a shutter

bat volt test shows #1-6.26 #2-6.27 #3-6.23 #4-6.24 #5-6.13 #6-6.13
don't know about error codes but buzzer is working.
I just jacked it up one wheel on ground and the motor runs w/a slow start and then not very fast.forward and reverse same type action.
set it on ground and checked to see if axle was spinning in hub it's not
motor just hums with the load on it.
stan354 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2010, 05:56 PM   #5
pggroves
steeplejack x
 
pggroves's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jan 2007
Location: Republic of Texas
Posts: 3,382
Default Re: 2001 was running then slowed down to a shutter

Batts are 60-80% and should be fully charged. How old?
Check all cables/connections.
If indeed PDS, put in diagnostic mode and check for any error codes. Assuming you still have the stock PDS controller.
pggroves is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2010, 06:29 PM   #6
stan354
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2008
Location: Safety Harbor, Fl.
Posts: 21
Default Re: 2001 was running then slowed down to a shutter

Don't know how old the batterys are.
EZGO F401
SN 1383977
My information says its a drive control system.
how can i tell for sure?
stan354 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2010, 08:57 PM   #7
pggroves
steeplejack x
 
pggroves's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jan 2007
Location: Republic of Texas
Posts: 3,382
Default Re: 2001 was running then slowed down to a shutter

On Trojans look for a letter/number on top of negative post. Others brands may be similar or might be stamped into case. Where is the FNR?
pggroves is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2010, 09:09 PM   #8
golfcarfixer
Gone Wild
 
golfcarfixer's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2009
Location: Forest City N.C.
Posts: 2,660
Default Re: 2001 was running then slowed down to a shutter

If you have 36 volts on both sides of the solenoid without the pedal down then you have a bad solenoid.
golfcarfixer is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2010, 06:33 PM   #9
stan354
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2008
Location: Safety Harbor, Fl.
Posts: 21
Default Re: 2001 was running then slowed down to a shutter

Could it be the speed control box ? I think its a curtis pmc
the solenoid checks out ok
stan354 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2010, 10:15 PM   #10
pggroves
steeplejack x
 
pggroves's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jan 2007
Location: Republic of Texas
Posts: 3,382
Default Re: 2001 was running then slowed down to a shutter

It could be the controller. It could be batteries. It could be cables. It could be terminals. It could be any number of things. Listen, you're going to have to start providing as much information as possible. Heck, I don't think we've actually positively identified what system is in your cart.

No answers means no answers.

Sorry.
pggroves is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
clicks then shutters
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2001 CC Gas Keeps Running after a Stop Gas Club Car
Mods have slowed cart Gas Club Car
2001 DS slow running and stuttering Electric Club Car
2001 Elec EZ Go TXT Intermittent Running Electric EZGO
need help slowed down Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 12:07 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.