lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-10-2019, 08:39 PM   #21
golascart
Not Yet Wild
 
golascart's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2019
Location: Audubon, Pa
Posts: 58
Default Re: Did I really get new batteries installed??

photo of compartment
Attached Images
File Type: jpg 20190227_180730.jpg (266.2 KB, 0 views)
golascart is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 03-10-2019, 09:00 PM   #22
Mooncarter
Gone Insane
 
Mooncarter's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2016
Location: Richmond, VA
Posts: 14,195
Default Re: Did I really get new batteries installed??

What is that red wire on the driver's side going to/from?
Mooncarter is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2019, 09:11 PM   #23
WalterM6
Gone Wild
 
WalterM6's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2017
Location: SE TN
Posts: 2,057
Default Re: Did I really get new batteries installed??

Your voltages don't add up. Do you have another meter you can use to compare. You can get one at Lowes or Home Depot. Or as a last resort Harbor Freight for about $5.
WalterM6 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2019, 09:11 PM   #24
golascart
Not Yet Wild
 
golascart's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2019
Location: Audubon, Pa
Posts: 58
Default Re: Did I really get new batteries installed??

Quote:
Originally Posted by Mooncarter View Post
What is that red wire on the driver's side going to/from?
you mean that lonely little one?? the seller hooked up lights, i took off ALL wires except for the battery wiring

I connected a digital meter to the front and back of the pack and get 47.7V when charging, but as i unplug the charger it drops to 36V
golascart is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2019, 09:13 PM   #25
golascart
Not Yet Wild
 
golascart's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2019
Location: Audubon, Pa
Posts: 58
Default Re: Did I really get new batteries installed??

Quote:
Originally Posted by WalterM6 View Post
Your voltages don't add up. Do you have another meter you can use to compare. You can get one at Lowes or Home Depot. Or as a last resort Harbor Freight for about $5.
I am going to put new batteries in my Southwire Clamp Meter tomorrow
What is not adding up??
golascart is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2019, 09:15 PM   #26
Mooncarter
Gone Insane
 
Mooncarter's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2016
Location: Richmond, VA
Posts: 14,195
Default Re: Did I really get new batteries installed??

Did you reconnect the red wire from charging receptacle to pack positive?
Mooncarter is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2019, 09:22 PM   #27
golascart
Not Yet Wild
 
golascart's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2019
Location: Audubon, Pa
Posts: 58
Default Re: Did I really get new batteries installed??

I will be back on tomorrow with new meter readings
1. Each battery isolated
2. Entire series with wired in digital and hand held voltmeter
3. Pictures of how they are currently wired with id numbers to show the battery

And anything you may know of that you add to this post thread, ill read in the am.

Thanks for all the comments
Walt G
golascart is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2019, 09:23 PM   #28
golascart
Not Yet Wild
 
golascart's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2019
Location: Audubon, Pa
Posts: 58
Default Re: Did I really get new batteries installed??

Quote:
Originally Posted by Mooncarter View Post
Did you reconnect the red wire from charging receptacle to pack positive?

YES I did. Just took off the headlight wires.
golascart is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2019, 09:24 PM   #29
Mooncarter
Gone Insane
 
Mooncarter's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2016
Location: Richmond, VA
Posts: 14,195
Default Re: Did I really get new batteries installed??

Let it charge overnight.
Mooncarter is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2019, 09:26 PM   #30
WalterM6
Gone Wild
 
WalterM6's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2017
Location: SE TN
Posts: 2,057
Default Re: Did I really get new batteries installed??

Quote:
What is not adding up??
"I checked the battery voltages this morning all above 7.1, but
the meter was only reading 31."

For a fully charged battery that sat overnight the best you can expect is about 6.4v. If they were all above 7.1 you should read 42.6.
Attached Images
File Type: jpg SOC Chart.jpg (116.7 KB, 0 views)
WalterM6 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
new batteries installed but now doesn't run Electric EZGO
DS IQ will not run, NEW batteries just installed Electric Club Car
Batteries Installed Backward Electric EZGO
Just Installed New Batteries - What do I need to do Next? Electric EZGO
Installed new batteries Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 08:16 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.