lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO
Gas EZGO Gas EZGO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-21-2018, 07:35 PM   #1
joe cool
Not Yet Wild
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 21
Default piston in wrong?

Just finally got my 3pg together . crank kit with piston and cyl new. When I try to start it it fires and tries to run about every third revolution. Same thing forward and reverse. Just not enough to keep going without the starter. I have lots of spark at the plug,I was very carefull to mark the timing plate and reinstall it correctly . Does this sound like a piston problem,? I am sure I even double checked it on installation. I did nothing to the carb I may pull the bowl off of it tomorrow . I was very sure to check the piston orientation. After all I am old.
joe cool is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 06-21-2018, 08:49 PM   #2
cart around
Test before replacing
E-Z-GO
 
Join Date: Aug 2013
Location: Ohio side of the Pennsylvania border.
Posts: 3,309
Default Re: piston in wrong?

The only way to know for sure is to remove the exhaust pipe, and look. Move the piston up, and down. If you see the piston holes through the exhaust, it's in backwards,
cart around is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2018, 05:01 AM   #3
cart around
Test before replacing
E-Z-GO
 
Join Date: Aug 2013
Location: Ohio side of the Pennsylvania border.
Posts: 3,309
Default Re: piston in wrong?

Did you put the rings bevel side up? Did you change the seals?
cart around is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2018, 09:11 AM   #4
joe cool
Not Yet Wild
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 21
Default Re: piston in wrong?

Yes bevel side up and new seals and bearings. Thanks I will check the piston today
joe cool is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2018, 08:11 PM   #5
joe cool
Not Yet Wild
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 21
Default Re: piston in wrong?

finally was able to spend some time with this today ,Took the exhaust off and the piston was in correct , removed carb and cleaned . it just didn't seem possible ,it ran before ,just needed crank seals to help it start.Hated to go into ignition as I had spent a lot of time making sure I marked and replaced the module to keep the timing the same .As I was messing around with everything I bumped the two wire connector that leads to the module inside . Well to make this story short I had probably broke the last wire strand on one of the ends in that connector when I unhooked it when pulling the engine. I assume it would fire until it tried to start and the shaking would then break the connection.New ends solder on and it runs great. Glad I accidentally found it ,no telling how long I could have chased this problem.
Thanks to everyone who helped me .
joe cool is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Piston Gas Harley Davidson
G1 piston and jug Gas Yamaha
J38 piston Gas Yamaha
89 parcar rebuild, barely runs..wrong piston? Gas Columbia ParCar
piston Gas Club Car


All times are GMT -5. The time now is 11:05 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.