lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric golf carts > Columbia ParCar


Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-19-2011, 01:09 PM   #1
av8er
Not Yet Wild
Columbia
 
Join Date: Jan 2011
Location: 30269
Posts: 25
Question Columbia Reverse Problem

I have a 2007 Columbia Par Car Elite.

Lately when I put the cart in reverse it hesitates and goes back a little slower. In reverse I apply the power to the cart and it sort of jerks going backwards. Going forward works just fine. The problem in reverse seems a little bit better after I've driven the cart.

Any ideas on the problem? Thanks
av8er is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 09-22-2011, 02:03 PM   #2
Tech Support
How Can I Help?
 
Tech Support's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: SW Wisc & West Central, FL
Posts: 1,314
Default Re: Columbia Reverse Problem

Its possible the encoder circuit is not functioning correctly. This could be caused by a a faulty encoder, the connection to the encoder, or the controller unit.
Tech Support is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 10:24 AM   #3
av8er
Not Yet Wild
Columbia
 
Join Date: Jan 2011
Location: 30269
Posts: 25
Default Re: Columbia Reverse Problem

Thanks for the reply. For the last week it is being going into reverse fine?? Now I have a new problem and I don't know if it is related.

The other night I charged the golf cart in the same outlet that I've been using for quite a while and the next morning the outlet was dead. No circuit breakers on the circuit breaker panel were popped and I can't find a GFI outlet that needs to be reset. So I hooked the cart up to another outlet and it appeared to begin charging fine. The next morning the same thing happened, that outlet was dead. I'm now trying my third outlet.

Does anybody have any ideas?
Thanks
av8er is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2011, 06:26 PM   #4
Tech Support
How Can I Help?
 
Tech Support's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: SW Wisc & West Central, FL
Posts: 1,314
Default Re: Columbia Reverse Problem

Charger draws max of 15 amps. Cord or the.plug on the cart at your seat maybe
Tech Support is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
columbia reverse problem
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric golf carts > Columbia ParCar


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Columbia Battery Problem Columbia ParCar
Reverse Problem Electric EZGO
Reverse problem Gas EZGO
Problem with Reverse Electric Club Car
G1 Gas reverse problem Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 05:29 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.