lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Club Car
Gas Club Car Gas DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-01-2011, 08:16 AM   #1
93carryall
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2011
Location: florida
Posts: 25
Default battery losing charge

i have a 93 club car. it has a new battery and its not charging. im new to the golf cart world and clueless as can be. is there an altenator that has went bad or what. also i would love to know wether my cart is a predesent or a ds.
93carryall is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 03-01-2011, 02:43 PM   #2
GLEEMO
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: battery losing charge

check the model number on the plate, where the rail from the dash and floor board meet.
Make sure alternator belt is not slipping.
U know U also have a voltage regulator mounted inside a black plastic box.
See the gas diagrams above in the stickies.
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 03:25 PM   #3
93carryall
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2011
Location: florida
Posts: 25
Default Re: battery losing charge

what am i checking the model number for. is that where it says wether it is a ds or not. im not at home but i can remember the first four are fg93
93carryall is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 03:39 PM   #4
KRAZYMATT
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2010
Location: Central Florida
Posts: 1,254
Default Re: battery losing charge

also check your micro switches on the f-n-r selector. when i got my cart the switch was bad and one of the wires wasnt making contact. the motor would start in forward neutral or reverse. but it had to be charged every few days couldnt figure it out. somthing wasnt letting the alternator charge the battery. i replaced the microswitches and it now properly starts only in forward or reverse (unless in maintenance mode) and seems to be maintaining the battery like normal.
KRAZYMATT is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 03:45 PM   #5
KRAZYMATT
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2010
Location: Central Florida
Posts: 1,254
Default Re: battery losing charge

Quote:
Originally Posted by 93carryall View Post
what am i checking the model number for. is that where it says wether it is a ds or not. im not at home but i can remember the first four are fg93
if you have a carryall is wont be a ds. fg states that it is a "Carryall I Gasoline Flatbed/Pickup Utility" and the 93 should be the year. both which you already knew about your cart. check your voltage regulator and your microswitches.
KRAZYMATT is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 04:18 PM   #6
93carryall
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2011
Location: florida
Posts: 25
Default Re: battery losing charge

how do i go about checking the voltage regulator.
93carryall is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 04:28 PM   #7
KRAZYMATT
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2010
Location: Central Florida
Posts: 1,254
Default Re: battery losing charge

check this post :

http://www.buggiesgonewild.com/gas-c...ng-please.html
KRAZYMATT is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 05:53 PM   #8
GLEEMO
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: battery losing charge

Quote:
Originally Posted by 93carryall View Post
what am i checking the model number for. is that where it says wether it is a ds or not. im not at home but i can remember the first four are fg93
How about this for an answer,
so I can find the correct wiring and trouble shooting guide ,
sooooo I could have helped U out.
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 07:11 AM   #9
93carryall
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2011
Location: florida
Posts: 25
Default Re: battery losing charge

well i charged the battery all night and when i got up this morning i tried to go out and run it. when i push the pedal all you get is a thud. im going to put a load test on the battery and get back with yall.
93carryall is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 07:18 AM   #10
93carryall
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2011
Location: florida
Posts: 25
Default Re: battery losing charge

Quote:
Originally Posted by GLEEMO View Post
How about this for an answer,
so I can find the correct wiring and trouble shooting guide ,
sooooo I could have helped U out.
did i piss you off by asking what i'm checking the model number for.

( your little coment ''how about this for an answer" leads me to believe so.)
93carryall is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
G2 won't charge battery Gas Yamaha
Batteries losing charge too fast Electric EZGO
Does anyone run a battery charge meter Extreme DC!
Battery cant keep charge Gas EZGO
Battery losing voltage Gas Club Car


All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.