lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Yamaha
Electric Yamaha Electric Yamaha Golf Cars; G1 through "The Drive" and U-Max Utility Vehicles



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-15-2021, 04:17 PM   #11
Volt_Ampere
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: May 2012
Location: Rio Verde, Az
Posts: 3,410
Default Re: Yamaha ydre wont't run

You should measure from A1 to A2 when trying to run. That is the voltage applied by the controller which will be zero when stopped. F1 to F2 will be the field voltage which is also interesting but unlikely to be your problem if brushes have failed.
Volt_Ampere is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 04-15-2021, 04:46 PM   #12
ojo
Gone Wild
 
ojo's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Sep 2020
Location: Germany
Posts: 188
Default Re: Yamaha ydre wont't run

Thanks, i'm going to repeat it asap!
ojo is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2021, 09:01 AM   #13
ojo
Gone Wild
 
ojo's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Sep 2020
Location: Germany
Posts: 188
Default Re: Yamaha ydre wont't run

So, i've tried again... as mentioned yesterday, there are 50+ v on both A1/A2 in stillstand and 0v when messured between A1/A2 and that's with or without accelerating!
ojo is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2021, 09:03 AM   #14
Volt_Ampere
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: May 2012
Location: Rio Verde, Az
Posts: 3,410
Default Re: Yamaha ydre wont't run

If you are getting 0V from A1 to A2, the controller is not giving the motor any voltage so it is probably not the motor. Is the solenoid clicking when you press the pedal?
Volt_Ampere is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2021, 09:35 AM   #15
ojo
Gone Wild
 
ojo's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Sep 2020
Location: Germany
Posts: 188
Default Re: Yamaha ydre wont't run

Yes, solenoid clicks normal and shuts off after a few seconds when the pedal is lifted...

But, when key is turned to on, no click from solenoid, and when key on off, there is still power on both posts ( 51.6v right from battery, 50.2v left side to controller ). For me, the solenoid didn't really shuts off??
ojo is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2021, 10:59 AM   #16
Volt_Ampere
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: May 2012
Location: Rio Verde, Az
Posts: 3,410
Default Re: Yamaha ydre wont't run

That is normal. There is a "precharge resistor" across the solenoid which puts almost full voltage across it even when the solenoid is open.
Volt_Ampere is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2021, 11:34 AM   #17
camaroluvz28
Gone Wild
 
camaroluvz28's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Sep 2010
Location: Florida
Posts: 1,524
Default Re: Yamaha ydre wont't run

Had one doing something similar yesterday I thought was bad motor...symptoms were...when placed in run - solenoid clicked...wait a 10 seconds solenoid clicked off- turned key on-solenoid clicked and turned off ten seconds - apply pedal solenoid click no movement then clicked back off, BUT would not reclick with pedal after that...turned out to be solenoid dropping out causing fault - would do every time the run/tow was switched in the same order... Place negative probe of meter on main negative battery pack and positive probe on large post of solenoid that connects to controller...do the sequence I just said and watch for solenoid to quickly drop voltage to 0 once pedal is depressed..If so Solenoid is defective if its anything like the one I just repaired...
camaroluvz28 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2021, 01:23 PM   #18
ojo
Gone Wild
 
ojo's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Sep 2020
Location: Germany
Posts: 188
Default Re: Yamaha ydre wont't run

Just attached the dvm as you described. From tow to run, voltage is 50.1v, with the pedal pressed it's raising to 51.4v, solenoid clicks on/off several times when pressed/depressed. What i actually noticed, there is a hum to hear, as long as the pedal is used.
ojo is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2021, 01:47 PM   #19
camaroluvz28
Gone Wild
 
camaroluvz28's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Sep 2010
Location: Florida
Posts: 1,524
Default Re: Yamaha ydre wont't run

sounds like your getting power all the way through solenoid...meaning it really can only be one of three things... Controller/Motor/Throttle Sensor...I would personally pull the motor and check the brushes just to eliminate it as an issue...It is one of the most common problems with this cart and I change brushes out at least three times a week...
camaroluvz28 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2021, 03:54 PM   #20
ojo
Gone Wild
 
ojo's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Sep 2020
Location: Germany
Posts: 188
Default Re: Yamaha ydre wont't run

Yes, thank you! I agree with the brushes. I'm not sure with the voltage on A1/A2 at all time... Can i get them out without pulling the whole motor?
ojo is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Yamaha


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2009 Drive YDRE - New Motor and controller - Still wont run Electric Yamaha
Yamaha vs. EZ/CC? YDRE Electric Yamaha
Yamaha ydre WONT GO UNLESS I GIVE IT A LIL PUSH!? Electric Yamaha
Yamaha YDRE wont run.. Electric Yamaha
2012 Yamaha YDRE Wont move after battery swap Electric Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 03:57 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.