lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-22-2017, 11:23 PM   #1
mrtwa01
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 1
Default 96 Ezgo TXT 36v- Sound like tire losing air, no fwd/rev

Friends,

I have seen several SIMILAR issues online and have spent days researching and troubleshooting, and repairing, and am now frustrated and confused. I was driving on the light trails as I've done hundreds of times. I heard a sound which initially sounded like a snake or a flat tire and then cart stopped dead. No forward, no reverse. I can still push forward and backward and brake fine. Pushed it back down and started reading and troubleshooting. Doesnt appear i have a reed switch in charging port, charger charges and auto shuts down, solenoid clicks in fwd and rev. Headlight is bright.

Bought new multimeter with continuity setting. Checked lots of connections and wires and found no issues. Checked large posts on solenoid, good. Checked small posts, no tone. Bought new solenoid, same issue. Have lights, have click in F/R, no movement. Also, KICKER, still no continuity on small solenoid posts. When attempting to check battery voltage, I'm putting red lead on main POS + and black lead to any NEG - the voltage jumps wildly, but seems to be very low at best. I'm completely confused here, and sure as hell don't want to buy 600 in batteries to find its a connection. There is a 60 fuse on white cable to main POS , but it seems ok.

Any ideas for next steps would be greatly appreciated!
mrtwa01 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 08-23-2017, 06:17 AM   #2
Sir Nuke
Master of All Things
 
Sir Nuke's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: May 2013
Location: West Columbia, Texas
Posts: 16,729
Default Re: 96 Ezgo TXT 36v- Sound like tire losing air, no fwd/rev

check each and every battery individually and record their voltage and report back the results.
Sir Nuke is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2017, 08:38 AM   #3
noxin
Getting Wild
E-Z-GO
 
Join Date: May 2017
Posts: 85
Default Re: 96 Ezgo TXT 36v- Sound like tire losing air, no fwd/rev

Also check the microswitches on the FNR switch. I had an issue where all voltages looked good throughout the troubleshooting guide, and I was getting some continuity on one microswitch, but it wasn't a good enough connection to complete the circuit. I removed and cleaned it, and everything has been working since.
noxin is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
EZGO TXT Losing Power Electric EZGO
abnormal wear on tire and scratchy sound Electric EZGO
84 ezgo losing power Gas EZGO
New sound near back driver's side rear tire Electric EZGO
ezgo losing power Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 05:41 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.