lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2011, 12:16 PM   #1
george forget jr
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5
Default cart stopped working

my 1997 EZ-GO cart stopped going ? I can hear the motor spinning, both axels and hubs are good. ? any Ideas what to do next.
george forget jr is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 01-05-2011, 12:23 PM   #2
scottyb
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 69,679
Default Re: cart stopped working

Quote:
Originally Posted by george forget jr View Post
my 1997 EZ-GO cart stopped going ? I can hear the motor spi good on both . ? any Ideas what to do next.
I think we have a bad cel connection

Do you mean to say you can hear the motor spin in Forward and Reverse but the cart does not move?
If so, the common cause is a stripped hub. Remove hub cap and dust over ... check to see if the axle spins and wheel does not. Driver side is most common. But either side may fail.
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2011, 12:27 PM   #3
george forget jr
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5
Default Re: cart stopped working

Did that when jacked up on one side the raised wheel turns and I can not stop it . Same with the other side.
george forget jr is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2011, 12:37 PM   #4
scottyb
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 69,679
Default Re: cart stopped working

But with the cart on the ground it does not move? Likely, one of the hubs is stripped on the axle splines.
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2011, 06:21 PM   #5
COURTESYCART
Gone Wild
 
Join Date: Nov 2008
Location: Montgomery, AL
Posts: 1,463
Default Re: cart stopped working

If the hubs arn't stripped than the electric motor connection to the rear diff. I have seen a few do that, but more common is the hubs.
COURTESYCART is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2011, 08:42 PM   #6
george forget jr
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5
Default Re: cart stopped working

Quote:
Originally Posted by COURTESYCART View Post
If the hubs arn't stripped than the electric motor connection to the rear diff. I have seen a few do that, but more common is the hubs.
Thank ! Yep it was the connection to the motor. I will finish it up tomorrow . Again thanks for your help..
george forget jr is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2001 c/c ds 48v just stopped working Electric Club Car
04 Club Car stopped working PLEASE HELP! Electric Club Car
99 Club Car Stopped Working Electric Club Car
club car just stopped working Electric Club Car
First time cart owner and after 2 months, it stopped working! Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 01:54 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.